Україна вже має дрони з дальністю 2500 км: експерт розповів, чи замінять вони ракети (відео)

Бойові дрони з дальністю понад 2000 кілометрів незабаром отримає Україна. До кінця року одразу 10 виробників поставлять Збройним силам України дрони з далекобійністю до 2500 км. А київське КБ “Промінь” розробило безпілотник “Сокіл-3000”, який може пролетіти до 3300 км.

Нова українська зброя зможе атакувати цілі, наприклад, у Мурманській області. Там розташовано близько 80 військових баз. Зокрема, аеродром “Оленья”, де базуються стратегічні бомбардувальники росії.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів заступник гендиректора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський.

“У цьому році доволі активно почалося використання БПЛА по території російської федерації і відстані суттєво збільшились. Якщо ми кажемо, наприклад, про удар по місту, де збирають “шахеди” – це понад 1300 кілометрів…

Такі  результати показують росіянам. що будь-який стратегічний об’єкт на території російської федерації, на відстані 1200-1300 км є під можливістю знищення для українських БПЛА. І треба просуватися далі, тому що та сама “Оленья”, яка знаходиться в 2 тис. км, саме там знаходиться більша кількість літаків Ту-95, з яких ракетами обстрілюють Україну. Вони буди передислокувалися після позаминулорічних ударів по Енгельсу…

Є наші дрони, які вже працюють на 2,5 тисячі км, можуть знаходитись у повітрі 30 годин. Слід не забувати, що для того, що прокласти маршрут для цих дронів треба було зробити певну розвідку, тому, скоріш за все, використовувалися розвідувальні дрони, які прокладати маршрут, для того, щоб потім влучно ударити по таких важливих обєктах…

У даному випадку ми можемо збільшувати розміри дронів, за рахунок цього збільшувати і дальність польоту, і корисне навантаження. У нас вже є дрони на реактивній тязі, які можуть на 500 км носити вагу понад 400 кг вибухівки.

Пріоритетними цілями є будь-який аеродром з тактичною чи стратегічною авіацією. Тому що ми бачимо як тактична авіація нищить територію України, скидаючи крилаті бомби, і прифронтову зону. І Харків вони закидують авіаційними бомбами. Тому це аеродроми тактичної авіації, це аеродроми стратегічної авіації, ну і далі пішли вже по фабриках і заводах, які виробляють ракети.

Наприклад, “Радуга”,  яка виробляє ракета Х-101/Х-555, Х-49, “Арсенал 53” – ті, хто виробляє КАБи. На відстані до двох тисяч кілометрів більшість стратегічно важливих об’єктів рф знаходяться.

І за рахунок таких ударів ворог відтягуватиме свою авіацію чи ще щось подалі від кордонів України,  тому що розумітиме, що буде під постійними обстрілами. Це збільшить логістичне плече і завдасть суттєву шкоду для можливості росіян вести бойові дії”, – розповів Анатолій Храпчинський.

Previous post Україна та Ізраїль співпрацюють над загрозою використання шахедів Росією
Next post Данські інструктори вчать українських військових у Британії – новини LB.ua