З перших днів війни на фронті: як бійцям допомагає пікап “Франкенштейн”

Він із перших днів війни на передовій. І це не про людину, а про волонтерський пікап. Японський позашляховик волонтери подарували нацгвардійцям у квітні 2022.

Улітку 2023 він вивозив поранених з-під Кремінної. Працює і тепер у прифронтовій Харківщині на господарчих роботах. Пікап, якому дали позивний “Франкенштейн” – бачили наші кореспонденти.

Цей пікап ще на початку великої війни нацгвардійцям подарували волонтери. Коли авто під’їжджає ближче, видно, що на ньому немає живого місця. На кузові дірки від осколків снарядів. Зім’ятий капот. Вікна “посаджені” на монтажну піну. Але він – на ходу.

Заводиться.

Нацгвардійці прозвали цей японський пікап “Франкенштейном”.

Ігор, позивний “Конюх”, боєць 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії:

Дуже гарна, тому і “Франкенштейн”. Це наш військовий побратим, машина, яка приблизно близько 40 чоловік вивезла з Кремінної, багато життів врятувала. І ви самі бачите, що ця машина дуже побита, подовбана, бо вона постійно була на передку.

Подароване волонтерами авто бійці бережуть. “Франкенштейн” і з-під обстрілів вивозив, і від дронів увертався.

Хоч і побитий, але ніколи не підводив. Бійці знайшли “донора”, і самі відновлюють свого “Франкенштейна”.

Тепер авто допомагає бійцям у господарчих роботах. У кузові возять лопати й будматеріали. А після війни, кажуть військовики, виставлять свого “Франкенштейна” в музеї війни.

Щоб люди бачили, на чому ми воюємо, на чому ми їздимо.

Previous post Мексика оголосила про зупинення дипломатичних відносин з Еквадором після арешту в її посольстві екс-віце-президента Еквадору
Next post За останню добу ворог завдав 10 ракетних ударів по Запоріжжю – Федоров (відео)