Tesla судитимуть через аварію, в якій загинув інженер Apple | новини України

Водій відволікся на відеогру на телефоні

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Tesla судитимуть через аварію, в якій загинув інженер Apple
Фото: KTVU-TV/AP

Компанія Tesla готується до судового процесу, пов'язаного із смертельною аварією, в якій звинувачують систему допомоги водієві “Автопілот”. Про це повідомляє Bloomberg.

Судовий процес розпочнеться у суді штату Сан-Хосе. Він стосується справи Уолтера Хуана, інженера Apple, який загинув внаслідок аварії, коли його автомобіль Tesla Model X з'їхав з дороги та врізався у придорожній бар'єр. Розслідування, проведене Федеральним агентством безпеки, показало, що водій, ймовірно, відволікся на відеогру на телефоні, а також вказало на “обмеження” в системі автопілота.

Автопілот Tesla описується як “удосконалена система допомоги водієві, яка підвищує безпеку та зручність за кермом”. Компанія заявляє, що Автопілот дозволяє автомобілю автоматично керувати, прискорюватися та гальмувати, але потребує “активного нагляду з боку водія та не робить автомобіль повністю автономним”.

У позові сім'я Хуана звинувачує Tesla у тому, що їхній автомобіль Model X не працював так, як очікувалося. Заявляється, що система автопілота помилково дозволила автомобілю згорнути зі своєї смуги, оскільки не була навчена виявляти бар'єри на ділянках, де дороги з'єднуються.

Раніше Tesla виграла два судові процеси в Каліфорнії, де присяжні визнали, що аварії, включаючи смертельні, сталися через помилку водія, а не через систему компанії.

Читайте також

Previous post «Виведений із ладу» ракетний корабель «Серпухов» РФ хотіла перекинути у Чорне море – Юсов
Next post Як російські тролі підривають американську підтримку України