Microsoft могла пропонувати ІІ DALL-E від OpenAI армії США новини України

Наприклад, штучні зображення, створені DALL-E, можуть допомогти комп'ютерам Пентагону краще “бачити” умови на полі бою.

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Microsoft могла пропонувати ІІ DALL-E від OpenAI армії США
Фото: Godfrei/Flickr

Компанія Microsoft пропонувала використовувати інструмент генерації зображень DALL-E від OpenAI для створення військового програмного забезпечення. Про це повідомляє The Intercept.

Презентаційні матеріали було знайдено на сайті консалтингової компанії Alethia Labs, яка співпрацює з Пентагоном. Microsoft заявила, що пропозиція використовувати DALL-E є потенційним варіантом використання та ще не була реалізована. OpenAI заявили, що не брали участь у презентації та не продавали інструменти Міністерству оборони.

Презентація Microsoft представила різні програми використання OpenAI для оборони, у тому числі застосування DALL-E для створення зображень систем управління боєм. Наприклад, штучні зображення, створені DALL-E, можуть допомогти комп'ютерам Пентагону краще “бачити” умови на полі бою.

OpenAI підтвердили, що не брали участь у презентації та не мають партнерських відносин із оборонними відомствами для використання їх інструментів. Представлені матеріали Microsoft є лише можливим варіантом використання технології DALL-E.

Деякі експерти заявили, що побудова системи управління бойовими діями, яка потенційно може завдати шкоди цивільному населенню, неможлива. Це викликає занепокоєння щодо етики використання штучного інтелекту військовими силами.

Читайте також

Previous post Латвія і Україна уклали безпекову угоду
Next post На Харківщині затримали зрадника, який допомагав окупантам – новини LB.ua