Apple попереджає про атаку шпигунських програм у 93 країнах світу | новини України

Активність шпигунського ПЗ збільшилася напередодні виборів

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Apple попереджає про атаку шпигунських програм у 93 країнах світу
Фото: Pexels

Apple розіслала повідомлення про загрозу користувачам iPhone у 92 країнах, попередивши їх, що вони могли стати мішенню для атак шпигунського програмного забезпечення. Про це повідомляє TechCrunch.

У повідомленні не розкриваються особи зловмисників або країни, в яких користувачі отримали повідомлення. У повідомленні зазначено, що користувачі стали метою атаки шпигунського програмного забезпечення найманців, яке намагається скомпрометувати iPhone, пов'язаний з Apple ID конкретного користувача. Apple закликає користувачів ставитись серйозно до попередження. Зазначається, що такі атаки спрямовані саме на конкретних осіб, виходячи з їх індивідуальних характеристик та діяльності.

У жовтні минулого року Apple направила ідентичне попередження журналістам та політикам в Індії. Пізніше некомерційна правозахисна група Amnesty International повідомила, що виявила на телефонах відомих журналістів в Індії шпигунське програмне забезпечення Pegasus ізраїльського виробника NSO Group. За словами людей, знайомих із цього питання, користувачі в Індії також отримали останні повідомлення про погрози від Apple.

Поки багато країн готуються до виборів, тому повідомлення про шпигунське програмне забезпечення надходять у найбільш напружений період. Багато технологічних компаній також попереджають про зусилля, спонсоровані державою, з метою вплинути на результати виборів.

Apple стверджує, що виявлення таких атак ґрунтується на внутрішній інформації з розвідки погроз та результатів розслідувань. Вони закликають своїх користувачів ставитись серйозно до повідомлень і передають, що такі атаки складніші, ніж звичайні кіберзлочинні дії або споживче шкідливе програмне забезпечення.

Читайте також

Previous post Франція наростила постачання СПГ з Росії більше за будь-яку країну ЄС, пише Politico
Next post Українська весна”, присвячений загиблим на фронті українським художникам, артистам та музикантам