Вчені з'ясували, яким буде кінець сонячної системи – Сонце зітре астероїди новини України

Земля, мабуть, буде поглинена Сонцем, як воно стане білим карликом.

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Вчені з'ясували, яким буде кінець сонячної системи.  Сонце зітре астероїди
Фото: Andy Gocher/Flickr

Дослідники з університету Уорік та інших університетів провели дослідження впливу білих карликів на планетні системи, такі як наша Сонячна система. Про це повідомляє The Guardian.

Вони досліджували вплив великої гравітації білих карликів на астероїди, супутники та планети, що знаходяться неподалік них. В результаті, ці об'єкти розриваються на всі менші шматочки, які зрештою перетворюються на пил.

Вчені дійшли висновку, що у перспективі, коли наша Сонячна система стане білим карликом, астероїди між Марсом та Юпітером, а також супутники Юпітера можуть бути розтерті Сонцем у формі білої зірки. Дослідники з'ясували, що швидкість еволюції таких систем може бути набагато швидшою, ніж вони очікували.

У ході дослідження було використано дані про яскравість трьох різних білих карликів протягом 17 років. Вчені зосередилися на змінах яскравості цих зірок, що вказують на їх руйнування.

Дослідження також показало, що поведінка цих систем може бути дуже непередбачуваною і змінюватися дуже швидко протягом кількох років. Наразі вчені розуміють, що шлях сонячної системи буде досить складним. Земля, мабуть, буде поглинена Сонцем, як воно стане білим карликом.

Читайте також

Previous post Повінь у Росії – в Оренбурзькій та Курганській областях продовжує затоплювати будинки
Next post Трипільська ТЕС повністю знищена: як люди пережили атаку рф