Adobe почала скуповувати відео по $3 для навчання штучного інтелекту новини України

У рамках цього проекту Adobe просить подати близько 100 коротких відеороликів з людьми, які виконують певні дії та показують емоції.

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Adobe почала скуповувати відео по $3 для навчання штучного інтелекту
Фото: Pexels

Adobe почала збирати відеоматеріали для створення генератора штучного інтелекту для перетворення тексту на відео. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія запропонувала своїй мережі фотографів та художників оплату у розмірі $120 за відеозаписи людей, які займаються повсякденними справами та виражають емоції. Ці ресурси будуть використані для навчання штучного інтелекту. В останній рік Adobe активно працювала над впровадженням генеративного ІІ у Photoshop та Illustrator. Вона вже випустила інструменти, які використовують текст для створення зображень та ілюстрацій. Однак після демонстрації OpenAI своєї моделі створення відео Sora Adobe почала відчувати конкуренцію і заявила, що також працює над технологією створення відео.

В рамках цього проекту Adobe просить надати близько 100 коротких відеороликів з людьми, які виконують певні дії та показують емоції, а також прості кадри рук, ніг чи очей. Компанія також цікавиться відео, в яких люди взаємодіють із об'єктами, такими як смартфони або фітнес-тренажери. Плата за таке відео складає в середньому $2,62 за хвилину, але може досягати $7,25 за хвилину.

Відомо, що створення моделей штучного інтелекту вимагає великої кількості даних, і Adobe намагається накопичувати їх головним чином власними коштами. Компанія використовує великі бібліотеки — стокове медіа для навчання своїх алгоритмів. Однак у разі нестачі власних ресурсів вона готова закуповувати матеріали у зовнішніх джерел. Також Adobe запропонувала оплату за надання великої кількості фотографій для навчання штучному інтелекту. За наданням зображень, таких як банани або прапори, компанія пропонує від 6 до 16 центів за зображення.

Читайте також

Previous post США не мають «плану Б» для військової допомоги Україні
Next post Мобілізація в Україні – топ3 скандальні пункти закону — Укрaїнa