Patriot чи Samp-T: у Повітряних силах розповіли, які комплекси краще захищають небо (відео)

Україна веде переговори з союзниками про отримання двох батарей системи протиповітряної оборони Patriot та однієї SAMP/T. Про це напередодні заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Україна екстрено потребує будь-яких систем ППО, у тому числі радянських, які допоможуть захистити її небо та критичну інфраструктуру. Водночас найкраще себе зарекомендували американські комплекси Patriot, які здатні збивати навіть гіперзвукові ракети.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

“Петріоти” наразі це наразі реальна єдина система, яка ефективно себе демонструє в протистоянні більшості повітряних цілей. У тому числі є підтверджені випадки збивання гіперзвукової зброї, такої, як “Кинджал” і “Циркон”.

Samp-T виробник заявляє також, що ці комплекси досить ефективні, потужні, можуть також боротися з балістикою. Наразі Patriot це та система, яка вже неодноразово себе показала досить і досить ефективно.

Систем насправді нам необхідно багато і не лише мова має йти про Patriot. У нас є багато інших установок, кожна з яких виконує своє завдання. У тому числі радянські установки, такі як С-300, “Буки”. Вони також досить ефективні і досить непогано себе показують під час виконання своїх завдань…

У нас досить багато залишилося систем, які залишилися у спадок від радянських часів. Що стосується Повітряних сил, то найбільше ми потребуємо С-300 і ЗРК “Бук”. Ці ракети виконують досить потужні завдання з прикриття нашого повітряного простору”, – заявив Ілля Євлаш.

Previous post яку відповідь готують США та чому це вигідно РФ — Укрaїнa
Next post Трамп про допомогу Україні: Думаємо над позикою, але Європа має активізуватися | новини України