Морські дрони СБУ вразили 11 кораблів російської федерації та Кримський міст – СБУ

Дрони СБУ вразили 11 кораблів російської федерації, а також Кримський міст, який росія використовувала для постачання озброєння на війну.

Про це заявив в ефірі телемарафону речник СБУ Артем Дехтяренко.

“На початку повномасштабного вторгнення в рф було домінуюче положення у Чорному морі. Це давало нашому ворогу значні переваги, зокрема вогневий контроль над українським узбережжям, а також блокаду наших торговельних шляхів. Відповідно президент України Володимир Зеленський одразу поставив завдання – зробити так, щоб Україна припинила домінування рф у Чорному морі.

Під керівництвом Василя Малюка Служба безпеки на виконання цього завдання презентувала власну розробку – морські ударні дрони. Ми створили морський безпілотник, який здатен долати сотні кілометрів і виконувати різні задачі. Сьогодні дрон вартістю у 7,5 мільйонів гривень вражає військовий корабель ворога вартістю в кілька десятків мільйонів доларів”, – сказав речник.

Також він зазначив, що у 2022 році у світі не існувало альтернативи ударним морським дронам. Існуючі західні безпілотники були занадто великі і не маневрені. До того ж, західні дрони не мали бойової частини. Вони використовувалися переважно для логістичних цілей або для розвідки.

“Під керівництвом Василя Малюка провідні військові інженери Служби, а також наших побратимів Сил безпеки і оборони розробили концепт морського ударного дрона”, – зазначив Дехтяренко.

Previous post Ізраїль відмовився від обстрілу Ірану у відповідь після розмови Байдена з Нетаньяху – ЗМІ
Next post Найбільша повітряна атака на Ізраїль: як вдалося захиститися