Boeing проведе масові скорочення працівників – причина новини України

Оголошені скорочення пов'язані зі зміщенням термінів місячних місій NASA Artemis, які використовуватимуть ракету SLS

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Boeing проведе масові скорочення працівників – причина
Фото: Boeing

Boeing проведе значну кількість звільнень та перепризначень працівників, які працюють над програмою Space Launch System (SLS). Про це повідомляє Ars Technica.

Оголошені скорочення пов'язані зі усуненням термінів місячних місій NASA Artemis, які будуть використовувати ракету SLS. У заяві компанії зазначено, що скорочення пов'язані із зовнішніми факторами, які не мають відношення до виконання програми SLS. За даними, поточні скорочення можуть стосуватися сотень співробітників.

За останніх п'ятнадцять років компанія Boeing очолювала розробку ракети SLS для NASA. Проте проект піддався критиці через великі витрати та затримки в реалізації. Несприятливу оцінку роботи Boeing представив генеральний інспектор NASA. Однак, коли ракета SLS дебютувала, вона показала високу ефективність, розвантаживши космічний корабель Orion. Після цієї місії NASA підтвердило “працездатність” ракети SLS і Boeing розпочало виробництво для майбутніх місій на Місяць.

У зв'язку із закінченням етапу розробки основного ступеня масивної ракети скорочення персоналу є необхідним кроком. Згідно з заявою Boeing, скорочення вплинуть на роботу ракетних підприємств компанії в Алабамі, Луїзіані та Флориді. Однак рішення компанії Boeing скоротити персонал також пов'язане зі усуненням термінів реалізації програми NASA.

Читайте також

Previous post Чи можна використовувати бузок як живу огорожу — Різне
Next post “Та які затримання? Це несерйозно”. Буданов розповів, що чекає на отруйників його дружини