Створив 1000 зображень порно з дітьми – у Британії чоловікові заборонили використовувати ІІ | новини України

Згідно з новим законодавством Великобританії, створення сексуального контенту з дітьми за допомогою ІІ є кримінальним злочином

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

У Великій Британії суд заборонив чоловікові користуватися будь-якими інструментами штучного інтелекту протягом наступних п'яти років через сексуальний злочин. Про це повідомляє The Guardian.

Це перший випадок такого роду. Засудженому заборонено використовувати генератори зображень за описом, включаючи Stable Diffusion. Це пов'язано з тим, що людина за допомогою цих інструментів створила понад 1000 зображень сексуального насильства над дітьми.

Згідно з новим законодавством Великобританії, створення сексуального контенту з дітьми за допомогою штучного інтелекту є кримінальним злочином. Тому ці судові процеси стали “знаковим” моментом, який показав необхідність боротьби з подібними злочинцями.

Точна кількість випадків, пов'язаних із згенерованими штучним інтелектом зображеннями, невідома, оскільки вони не враховуються окремо в офіційних даних. Нещодавні заяви різних організацій свідчать про зростання кількості таких випадків. Наприклад, команда фонду Internet Watch Foundation (IWF) під прикриттям на форумі, присвяченому насильству над дітьми, виявила 2562 штучні зображення, які були настільки реалістичними, що розглядалися як справжні. Багато хто звертається до гарячої лінії “Зупини це зараз”, стурбовані зображеннями зі штучним інтелектом, що підтверджує зростання цього явища.

Вже зараз сексуальні злочинці стикаються з обмеженнями використання інтернету, наприклад, їм забороняють переглядати сторінки в режимі “інкогніто”, використовувати зашифровані програми для обміну повідомленнями і видаляти історію перегляду.

Читайте також

Previous post Кулеба нагадав міністрам ЄС, що Україні необхідна зброя і ППО – новини LB.ua
Next post Постачання харчів до окремих військових частин нижче 50% від потреби, — Тука