Ілон Маск відповів мемом на вимоги Австралії видалити відео з поножовщиною у церкві | новини України

Ілон Маск вважає дії австралійського наглядового органу незаконними та небезпечними

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Ілон Маск відповів мемом на вимоги Австралії видалити відео з поножовщиною у церкві
Фото: EPA

Ілон Маск відреагував на спроби австралійського органу нагляду заблокувати доступ користувачів до жорстоких відеозаписів, пов'язаних з поножовщиною в церкві в Сіднеї. Про це повідомляє The Guardian.

Суд наказав соціальній мережі X, що належить Маскі, приховати пости з цими відеозаписами від користувачів у всьому світі. У відповідь Маск опублікував карикатуру та коментар, у якому натякнув, що австралійський прем'єр-міністр підтримав його дії. Однак прем'єр-міністр заявив, що уряд зробить все необхідне, щоб знайти правові рішення щодо Маска, який, на його думку, вищий за закон.

Декілька годин після судового рішення комісар з електронної безпеки наказала X видалити спірні матеріали протягом 24 годин, погрожуючи штрафами. Однак, хоча X заблокував доступ користувачам з Австралії, наявність віртуальних приватних мереж дозволяло австралійцям все ще переглядати ці пости. Адвокати заявили, що X мав захистити відео не лише від австралійських користувачів, а й від усіх.

Ілон Маск вважає дії австралійського наглядового органу незаконними та небезпечними. Він назвав комісара з питань електронної безпеки “австралійським комісаром цензури” та висловив стурбованість свободою слова та юрисдикції. Адвокати, які представляли інтереси X, закликали відкласти розгляд справи, оскільки вони не отримали “розумних та належних інструкцій” від свого клієнта. Однак суд задовольнив клопотання про тимчасову заборону доступу до спірних відеозаписів, заборонивши публікацію хоча б до середи.

Читайте також

Previous post Командувач Нацгвардії пояснив, чому мобілізація треба війську — Укрaїнa
Next post Кулеба діти – де зараз син та дочка глави МЗС України