DogPhone. Собаки зможуть дзвонити господарям?

DogPhone. Собаки зможуть дзвонити господарям?

Собаки матимуть свої телефони?

Собаки загалом цінують можливість бачити своїх господарів будь-якої миті, коли захочуть, але схильні здійснювати дзвінки навмання.


 


Собаки також зможуть здійснювати дзвінки. Вчені створили програмне забезпечення для відеоконференцзв’язку для собак, щоб вони могли дзвонити своїм господарям, коли ті на роботі. Так вчені виявили, що собаки загалом цінують можливість бачити своїх господарів будь-якої миті, коли захочуть, але схильні здійснювати дзвінки просто так.


 


 


Не дуже продуктивно


 


Вчені виявили, що, з точки зору людини, надання вихованцю можливості дзвонити вам через Zoom, коли йому заманеться, не завжди робить день найпродуктивнішим.


 


“Іноді це було приємно. Він дзвонив мені, і я говорила йому пару слів і вимикала телефон, – розповідає Ільєна Хірська-Дуґлас з Університету Глазго, яка створила DogPhone і випробувала його на своєму собаці на прізвисько Зак. – Але якщо я була зайнята, це було не завжди приємно”.


 


Ідея створити DogPhone виникла після того, як Хірська-Дуґлас виявила явну асиметрію в собачих технологіях. Є десятки пристроїв, за допомогою яких люди можуть зв’язуватися зі своїми собаками, коли на роботі, але жоден з них не дозволяє собаці зробити жест у відповідь.


 


EPA


 


 


Телефон усередині м’яча


 


Хірська-Дуґлас, викладач факультету інформатики в Глазго, визнала, що це необхідно виправити. У реалізації ідеї DogPhone вона зупинилася на м’ячеві – всередину сховано акселерометр, який під час струшування відображав екран відеоконференцзв’язку. Недоліком цього, як вона виявила, є те, що собакам і так подобається грати з м’ячем. В одному випадку, як розповідає Хірська-Дуґлас у статті, яку опублікувало видання Proceedings of ACM on Human-Computer Interaction, було здійснено 14 дзвінків через те, що Зак заснув і тримав м’яч – і його захопили сни. Втім, вона вважає, що за DogPhone майбутнє”.


 

Previous post Тиньков заявив, що влада РФ змусила його продати частку в банку
Next post Фуркад-старший все ж проти війни в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *