Швеція має видати терористів, якщо хоче вступити до НАТО – Туреччина – новини на УНН

КИЇВ. 15 січня. УНН. Туреччина в неділю розкритикувала Швецію разом з іншими європейськими державами за терпимість до присутності терористів, а президент країни заявив, що екстрадиція терористів є обов’язковою для скандинавської країни, щоб отримати право на вступ до НАТО. Про це пише агентство Anadolu. УНН.

Цитата

“Ми сказали їм (Швеції): “Послухайте, якщо ви не видасте терористів, які у вас є, ми не зможемо ратифікувати це (членство в НАТО) у нашому парламенті”, – сказав Реджеп Тайіп Ердоган на зустрічі з молоддю, маючи на увазі. Швецію та Фінляндію, які у червні минулого року пообіцяли зайняти тверду позицію щодо терористів, щоб набути членства в НАТО.

“По-перше, їм необхідно екстрадувати близько 130 терористів, щоб їхні пропозиції пройшли наш парламент, але, на жаль, вони ще цього не зробили”, – додав він.

Подробиці

Сказавши, що демонстрації терористичної РПК часто можна побачити на вулицях столиці Стокгольма, Ердоган підкреслив, що Туреччина неодноразово попереджала Швецію про це, але “незважаючи на наші попередження, на жаль, не було вжито жодних дій щодо припинення демонстрацій”.

“Якщо вони не виступлять проти цієї ситуації у Швеції, це може ще більше посилити напруженість у наших відносинах”, – додав Ердоган.

Наголосивши, що терористичні угруповання присутні не лише у Швеції та Фінляндії, Ердоган сказав, що їх також бачать у таких країнах, як Німеччина, Франція та Великобританія, хоча РПК перебуває в офіційному списку терористичних угруповань Європейського Союзу.

Доповнення

У більш ніж 35-річній терористичній кампанії проти Туреччини РПК, внесена до списку терористичних організацій США та ЄС, несе відповідальність за загибель понад 40 000 осіб, включаючи жінок, дітей та немовлят у Туреччині.

Відповідно до червневого меморандуму між Туреччиною, Швецією та Фінляндією, дві країни Північної Європи зобов’язалися зробити кроки проти терористів, щоб отримати членство в альянсі НАТО.

Для прийняття нових членів до альянсу потрібна одностайна згода всіх членів НАТО, включаючи Туреччину, в якій налічується понад 70 років.

Previous post Японія та Україна підписали угоду про відстрочку виплат за кредитами на $50 млн – новини України, Економіка
Next post Штаму омікрон в Україні не виявлено – МОЗ – Новини України, Здоров’я