Сайт CNET використовував штучний інтелект для написання статей. Але це помітили тільки зараз – новини України,

Популярний технічний сайт CNET з листопада використовує штучний інтелект для написання статей із фінансової тематики, але це помітили лише зараз.

Як повідомляє Engadget, серію повідомлень опублікували під підписом CNET Money Staff. Лише після натискання на рядок з авторством сайт показував, що “Цю статтю було створено за допомогою технології автоматизації та ретельно відредаговано та перевірено редактором нашої редакції”.

Підписуйтесь на LIGA.Tech у Telegram: головні новини світу технологій

Загалом сайт опублікував 73 подібні статті на такі теми, як “Чи варто переривати Депозитний сертифікат раніше за кращу ставку?” або “Що таке Zelle і як це працює?”. Після того, як новини про це з’явилися в мережі, CNET видалив сторінку з біографією CNET Money Staff, а також прибрав із підпису слово Staff (“Співробітники”).

Використання текстових генераторів не є широко поширеною практикою в журналістській сфері, але такі видання, як Associated Press та Washington Post, залучали їх для різних завдань низького рівня копірайтингу. Зокрема, WP використали їх, щоб написати про шкільний футбол та Олімпіаду в Ріо-2016.

В Engadget наголошують, що зазвичай, коли видання робить фундаментальні зміни у роботі своєї редакції, про це інформують у прес-релізі чи соціальних мережах. Однак CNET не оприлюднив жодної інформації щодо існування цієї програми.

Читайте також

Ольга Ліцкевич

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Замовлення з’являються щодня. ПВК Вагнера перевозить трупи своїх бойовиків фурами – ЗМІ – новини України, Світ
Next post Названо ім’я переможниці конкурсу “Міс Всесвіт 2022” / Бульвар Шоубіз