За згадку про “Азов” у Facebook обіцяють не блокувати: Україна досягла домовленостей з компанією Meta – новини на УНН

КИЇВ. 6 січня. УНН. Україна досягла домовленостей із компанією Meta щодо блокування на Facebook за згадку про батальйон “Азов”. Як повідомив в ефірі національного телемарафону міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, наразі проблем уже не має бути, передає УНН.

Цитата

“За “Азовом” окреме питання, ми його вирішили з Meta. Я особисто спілкувався та займався цим питанням. Наразі немає вже проблем. Усі сторінки працюють, все гаразд. Не коментуватиму – але справді була відверто емоційна розмова, щоб це питання було вирішено. Але це певні алгоритми. Потрібно у воєнний час ці алгоритми змінювати. І ми чекаємо на швидкість від Meta. Я сподіваюся на рішення”, – наголосив він.

Подробиці

Міністр пояснив, що складність полягає в тому, що система фільтрації, яка використовується у соцмережі, не підходить для воєнного часу.

Ми багато разів спілкувалися і особисто, і проводили Zoom-зустрічі. Ми маємо команду, яка швидко реагує на наші запити. Справді, вони швидко розблокують, якщо це стосується медіа чи блогерів, чи відомих людей. Але загалом система блокування, система фільтрації, яку вони використовують, не підходить під воєнний час… Нас це трохи дратує, така швидкість реакцій”, – пояснив Федоров.

Федоров зазначив, що компанії швидко реагують на запити та розблокують повідомлення користувачів. Але зазначив, що державі важко співпрацювати у ручному режимі, тому Meta мають якнайшвидше реагувати.

Він також додав, що знав і раніше про те, що Facebook ніколи не мав модераторів у Москві. Аналізом контенту у соцмережі займається алгоритм, штучний інтелект.

Неможливо все обробляти в ручному режимі. Але також скарги діють на штучний інтелект та алгоритм. У такий спосіб формуються нові правила”, – продовжив міністр.

Доповнення

Раніше українці звернулися до Президента Володимира Зеленського з петицією вплинути на ситуацію із блокуванням у соцмережах.

Наприкінці вересня материнська компанія Facebook Meta оголосила, що виявила та закрила мережі підроблених облікових записів, які брали участь у таємних операціях впливу з Китаю та Росії.

Previous post Допомога Україні та прийом біженців: економіст розповів, як війна вплинула на економіку Польщі – новини на УНН
Next post Проти “Росатому”, який забезпечує потреби РФ у ядерній зброї, потрібні санкції – міністр оборони Литви