Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Нідерландів перед його візитом до США

Український президент наголосив на необхідності посилити захист України від атак російських ракет та іранських дронів.

У понеділок, 16 січня президент України Володимир Зеленський провів переговори із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Це вже була третя розмова лідерів двох країн за останні чотири тижні.

У традиційному вечірньому зверненні український президент повідомив подробиці переговорів.

Зеленський наголосив, що нідерландський прем’єр є “одним із тих, хто допомагає Україні найбільше, зокрема в питанні про справедливість”, очевидно, маючи на увазі позицію Марка Рютте щодо покарання російських воєнних злочинців.

“Сьогодні ми обговорили захист від російських ракет та іранських дронів – робимо все, щоб максимально посилити нашу ППО. І дуже важливо, що ця наша розмова відбулася саме напередодні візиту пана прем’єр-міністра Нідерландів до Сполучених Штатів”, – підкреслив український президент, натякаючи, що наслідком цього візиту може стати посилення української протиповітряної оборони завдяки співпраці західних партнерів.

Зеленський висловив вдячність Марку Рютте та всім нідерландцям “за незмінну підтримку й чітке розуміння, що українці мають перемогти російську агресію”.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україну необхідно забезпечити зброєю, яка їй потрібна для перемоги, а ризик застосування Росією ядерної зброї є невисоким.

Читайте також:

Previous post Джоковичу дозволили в’їзд до Австралії після скандальної депортації
Next post Через скарги на “несправедливе відключення світла”: Нацкомісія перевірить низку обленерго – новини на УНН