РФ, ймовірно, використовує працю ув’язнених для виробництва у воєнний час – британська розвідка

“Вельми ймовірно, що російський оборонний сектор вдається до використання праці в’язнів, щоб задовольнити потреби виробництва у воєнний час. У листопаді 2022 року “Уралвагонзавод”, найбільший виробник танків у Росії, після зустрічі з Федеральною службою виконання покарань (ФСВП) повідомив місцеві ЗМІ, що прийме на роботу 250 ув’язнених”, – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що в Росії “існує давня традиція тюремної праці”, але з 2017 року примусова праця як окреме кримінальне покарання була знову дозволена.

“Маючи один із найвищих показників ув’язнених у світі, ФСВП спостерігає за великою імперією, що налічує понад 400 тис. ув’язнених, і її часто звинувачують у крайній жорстокості та корупції. Ув’язнені є унікальним людським ресурсом, який російські лідери можуть використовувати для підтримки “спеціальної” військової операції” (так у РФ називають війну проти України.“ГОРДОН”), у той час як охочих добровольців, як і раніше, не вистачає. Праця ув’язнених, швидше за все, буде особливо затребувана у виробників щодо нетехнологічних озброєнь, таких як УВЗ, які майже напевно перебувають під сильним тиском Москви, яка потребує збільшення їхнього виробництва”, – заявили у прес-службі.



контекст:

У Росії ув’язнених вербують у приватну військову компанію “Вагнер” для участі у війні проти України. Після початку повномасштабної війни Росії проти України власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин особисто зайнявся вербуванням найманців, у тому числі із ув’язнених, для участі у бойових діях на боці російської армії.

Наприкінці жовтня 2022 року засновниця організації “Русь, що сидить” Ольга Романова повідомляла, що Пригожин для війни проти України завербував уже понад 20 тис. ув’язнених. Відтоді вербування тривалиу тому числі у колоніях на окупованій території України.

Ділянка фронту, де вагнерівці активно атакують позиції ЗСУ – Бахмут. За даними екс-глави поліції Києва Андрія Крищенка, який воює в тому районі, найманці ПВК гинуть, іноді навіть не отримавши першу зарплату.

Previous post Що потрібно додати до кави, щоб розкрити”її смак — Їжа — tsn.ua
Next post Жертвами Росії стали 154 українські спортсмени та тренери – Мінспорту