Путіну потрібно до труни готуватися, а не до виборів

Про це Данилов заявив, реагуючи на репліку ведучого, що президент РФ Володимир Путін почав готуватися до виборів.

“Путину треба до труни готуватися, а не до виборів. А щодо російського суспільства – у мене завжди виникає питання: “А де воно?”. Путін просто знищив російське суспільство. Там немає сьогодні жодних свобод. Ви не можете навіть свою думку вголос”. Якщо у вас якась інша думка, ви повинні написати, що є агентом якоїсь іншої цивілізації, тимчасово перебуваєте в Росії”, – сказав він.

Ймовірно, Данилов мав на увазі “іноагентів” – громадських діячів, ЗМІ, які в РФ повинні вказувати, що їм надано такий статус.

“[Лидер нацистской Германии Адольф] Гітлер зобов’язав євреїв носити Давидову зірку. Так [Путин] робить те саме. Путін – це Гітлер. І там жодного громадянського суспільства не існує. Це люди, котрі з ранку до вечора живуть телебаченням. […] Дивіться, жодних виборів у Росії вже давно немає. І коли ми говоримо “вибори”, потрібно розуміти, про яке тлумачення йдеться”, – додав він.

контекст:

Путін перебуває при владі в РФ із 2000 року. 2018-го його було обрано на четвертий президентський термін. У 2008–2012 роках Путін був главою уряду, тим часом посаду президента обіймав Дмитро Медведєв.

У 2020 році в Росії було ухвалено закон про обнулення президентських термінів Путіна. Документ дозволяє Путіну залишитись на посаді глави держави до 2036 року.

Чергові президентські вибори в РФ, відповідно до законодавства країни, мають відбутися у березні 2024 року.

Previous post Путін прорахувався — сенатор-демократ очікує на перемогу України та звільнення територій – новини України, Політика
Next post у NASA розповіли подробиці — Світ — tsn.ua