президент заявив, що світ чує Україну — Політика — tsn.ua

Доповнюється…

Президент Володимир Зеленський повідомив, що перша леді Олена Зеленська представила 17 січня в Давосі всі елементи формули миру, і світ чує Україну.

Про це глава держави сказав у відеозверненні.

“Почалася сьогодні робота щорічного форуму у Давосі, традиційно потужного глобального політичного й економічного майданчика. Світ чує Україну в Давосі – там знають, що Росія зробила з Дніпром, знають, що терористи роблять із Херсоном, із Харковом, із нашим Донбасом та іншими територіями, на які Росія принесла смерть”, – заявив Зеленський.

Він додав, що Україна лобіює посилення глобального тиску на державу-терориста. Президент впевнений, що за підсумками цього тижня у світі стане більше активних і впливових прибічників створення трибуналу щодо російської агресії та спецмеханізму для компенсації збитків від війни за рахунок російських активів.

“Дуже важливо: перша леді України представила сьогодні у Давосі всі елементи нашої формули миру, включно з принциповим пунктом про справедливість – а це передбачає повну відповідальність російських терористів за все скоєне”, – наголосив глава держави.

Він додав, що підтримка світом української дипломатичної ініціативи дуже відчувається. Тож, за словами Зеленського, робиться все, аби ця підтримка стала справді глобальною і щоб кроки для завершення війни та повернення безпеки були здійснені усіма впливовими учасниками міжнародних відносин.

Previous post АРМА не звітуватиме про заарештовані російські та білоруські активи через необхідність “застосування інтелектуальних зусиль” – новини на УНН
Next post Малі діти і мирні люди для Росії – вороги — tsn.ua