Країни ЄС погодили нові санкції проти Ірану – новини на УНН

КИЇВ. 18 січня. УНН. ЄС хоче запровадити додаткові санкції проти Ірану через серйозні порушення прав людини в країні, включаючи нещодавні страти протестувальників. УНН.

Подробиці

Дипломати підтвердили, що представники країн-членів ЄС одноголосно погодили заходи в Брюсселі в середу. Вони мають бути офіційно прийняті на зустрічі міністрів закордонних справ наступного понеділка.

За словами дипломатів, нові санкції стосуватимуться близько трьох десятків осіб та організацій, причетних до жорстокого придушення протестів. Заплановані каральні заходи включають заморожування активів у ЄС та заборону на в’їзд.

У попередньому раунді санкцій, оголошених у грудні, ЄС націлився на 20 осіб та державну телекомпанію IRIB. Остання звинувачується ЄС у активній участі в організації та трансляції «визнання» критиків режиму через залякування та жорстоке насильство.

Ці «визнання» часто транслюються після публічних протестів або страти, щоб звести до мінімуму будь-який суспільний резонанс.

Серед причетних на той час були командири Корпусу вартових ісламської революції. За словами міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, вони також відповідають за страти.

Доповнення

Загальнонаціональні протести в Ірані спровокували смерть 22-річної іранської курдки Махси Аміні. Вона померла в поліцейській дільниці 16 вересня минулого року після того, як була заарештована поліцією моралі за порушення суворого ісламського дрес-коду.

Після її смерті десятки тисяч людей по всій країні вийшли на демонстрації проти репресивного уряду та ісламської системи правління.

Previous post Родичі дітей розповіли про трагедію з вертольотом у Броварах — Укрaїнa — tsn.ua
Next post У США думають про допомогу Україні для наступу на Крим навіть усупереч загрозі ескалації – NYT – новини України, Політика