Путін зараз нічого не вирішує насправді. Вирішують ті люди, яким він довіряє, і які заробляють гроші в спільний спільник.

“Він нічого не вирішує насправді. Може, не хоче вирішувати. Але виглядає, що людина перебуває в якійсь прострації”, – сказав він.

При цьому Невзлін вважає, що обирає рішення таки Путін.

“Тому що в нього посада така. На ній можна взагалі нічого не робити, але все одно ти вирішуватимеш. А вирішують ті люди, яким він довіряє, і які заробляють гроші в спільний общак. Найближче оточення – вони практично всі такі в тому чи інакше, чи прив’язані до цих людей бюрократи.Ну, умовно кажучи, є який-небудь [близкий к Путину миллиардер Юрий] Ковальчук – ось він вирішує. Путін, мабуть, схвалює”, – сказав Невзлін.

За словами бізнесмена, якби цього не було, то були б конфлікти і з іншими людьми, наприклад, людьми, наприклад президента нафтогазової компанії Роснефть Ігоря Сечина.

“Але вони якось регулюються. Іноді на нижньому рівні бувають і бійки, і війни, і хтось когось садить. Це все буває тепер. Але на верхньому рівні це якось проходить через Путіна і вирішується” , – сказав він.

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

Путін обіймає посаду президента Росії з 2000 року з перервою у 2008–2012 роках, коли був головою уряду.

У 2020 році до конституції РФ внесли зміни, які дозволяють Путіну знову балотуватися на посаду глави Кремля у 2024 році. Він неодноразово заявляв, що поки не вирішив, чи балотуватиметься на новий термін.

24 лютого 2022 року Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом її “демілітаризації” та “денацифікації”. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

Фактично війна РФ проти України розпочалася у 2014 році, коли Росія незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької та Луганської областей.

Низка експертів, наприклад, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, прогнозують, що внаслідок військових невдач в Україні Путін може втратити владу.

На думку російської журналістки Юлії Латиніної, Путін може зіткнутися з перспективою загроз для своєї влади в Росії на тлі вторгнення в Україну, що невдало складається.

Російський публіцист і телеведучий Олександр Невзоров, який отримав українське громадянство, переконаний, що оточення Путіна шукає можливості з ним розправитися, “але це дуже непросто”.

Previous post Жданов прокоментував цистерни з російськими військовими до Білорусі — tsn.ua
Next post Нідерланди завершують план надання Україні системи Patriot, деталі оголосять завтра – ЗМІ