Полковник ЗСУ спрогнозував розвиток боїв за Донбас — Ексклюзив ТСН — tsn.ua

Силам оборони України дуже важко в цих боях, але вони поки що – на її користь.

Бойові дії на Донбасі найближчим часом розвиватимуться так, як і на цю хвилину, коли ЗСУ “перемелюють” там величезну кількість російських військ.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий аналітик, полковник ЗСУ Петро Черник.

“Бойові дії (на Донбасі – ред.) далі розвиватимуться так, як і на цю хвилину. Ми нескінченно, щоденно, невтомно перемелюємо цей колосальний людський масив. Поки що, як би там важко для нас не було, але – на нашу користь. На превеликий жаль, не можемо скасувати ту велетенську кількість людського потенціалу, котрий направлений на наші позиції”, – сказав Черник.

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони України, президента РФ Володимир Путін поставив військовому командуванню новий термін захоплення Донбасу – до березня. До цього часу командування ворога також повинне було б сформувати там певну зону безпеки.

Проте нардеп, полковник СБУ Роман Костенко сумнівається, що окупанти справді планують захопити весь Донбас до 1 березня, адже цьому не сприяє погода та наявність у ворога зброї.

Зауважимо, президент України Володимир Зеленський повідомив 19 січня про уповільнення війни – “не тільки через те, що зима, а через міцність на полі бою”. Глава держави наголосив, що Україна очікує на допомогу з озброєнням.

Додамо, що бої за Соледар та Бахмут тривають.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Previous post Нідерланди завершують план щодо Patriot для України, деталі оголосять завтра – ЗМІ
Next post «Очікуємо сильних рішень» – Зеленський про прийдешню зустріч «Рамштайн»