Міністр оборони Польщі з оптимізмом дивиться на постачання танків Leopard Україні, незважаючи на відсутність рішення – новини на УНН

КИЇВ. 20 січня. УНН. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що зберігає оптимізм щодо того, що союзники досягнуть угоди про постачання танків Leopard Україні, хоча рішення ще не ухвалене. Про це пише CNN, інформує УНН.

Цитата

“Я бачу надію, тому що міністри 15 країн зустрілися сьогодні в кулуарах сьогоднішньої конференції та говорили про це”, – сказав Блащак журналістам на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

“Я поділяю українську точку зору… звідси і наша польська відповідь щодо доставки техніки в Україну та навчання українських солдатів на рівні бригади до кінця березня”, – зазначив міністр.

“Я переконаний, що побудова цієї коаліції буде успішною, як було успішним питання про передачу систем “Патріот” Україні”, – сказав Блащак, додавши, що дискусію на цю тему було піднято і в Польщі після інциденту в селі Пшеводів, недалеко від українського кордону. , де ракета викликала вибух і вбила двох мирних жителів

Подробиці

На запитання, чи передасть Польща танки Leopard німецького виробництва, які є в неї – навіть якщо Берлін не погодиться – він сказав, що незабаром порушить це питання під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

“Сьогоднішня зустріч була дуже гарною бесідою”, додавши, що були виступи міністра оборони України Олексія Резнікова та високопоставлених військових керівників США.

“Ми говорили про загрозу імперської діяльності Росії в Європі та про те, що можна очікувати чергового нападу на Україну. Тому треба підтримати Київ, щоб Україна могла протистояти цій агресії”, – продовжив Блащак.

Під час свого виступу на зустрічі у Німеччині Блащак заявив, що оголосив, що Польща надасть Україні додаткові бойові машини піхоти та танки Т-72.

Previous post «Докладемо зусиль, аби визнати «ПВК Вагнера» терористичною організацією» – американський сенатор
Next post Що відомо про український дрон-камікадзе і чому в Кремлі обкладаються ППО: Жданов розповів