Пропагандист Соловйов заявив, що Росія має увійти до Берліна і Парижа і “не виходити звідти ніколи”

Уривок ефіру з промовою пропагандиста опубліковано на Telegram-каналі UKRAINIAN MILITANT.

Соловйов відреагував на слова канцлера ФРН Олафа Шольца, який заявив, що Захід не повинен дати РФ виграти у війні проти України. Російський пропагандист також прокоментував рішення Франції передати Україні колісні танки.

“Шольц каже, що агресію Росії ми повинні перемогти… Шольц, значить, ми повинні увійти до Берліна. І не виходити звідти ніколи. Поставив свою версію колісних танків, [президент Франции Эммануэль] Макрон?! Отже, ми маємо увійти до Парижа. І не виводити звідти більше своїх військ ніколи!”, – пригрозив пропагандист Кремля Соловйов.

Він також розкритикував колишнього президента СРСР Михайла Горбачова та першого президента Росії Бориса Єльцина, які “вивели війська зі Східної Європи”.

“Дурниця [бывший советский лидер Никита] Хрущов… закрив нашу військову базу у Фінляндії! Смикнулися б зараз усі ці… Мовчали б у ганчірочку, не було б ні санкцій, нічого”, – вважає Соловйов.



контекст:

Шольц неодноразово заявляв, що Росія не винна і не виграє війну проти України, допомогу якої, зокрема й військову, надає Німеччина. Наприкінці листопада 2022 року канцлер ФРН говорив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, Шольца цитує Der Spiegel.

4 січня 2023 року Макрон оголосив про надання Україні колісних танків AMX-10 RC та бронемашин Bastion (мова про перше постачання танків західного зразка).

Previous post Байден на питання про постачання танків Leopard-2: Україна отримає всю необхідну допомогу – новини України, Політика
Next post В Австралії натрапили на найбільшу у світі жабу вагою, як новонароджена дитина (фото)