Анкара скасувала візит міністра Швеції через антитурецькі протести – новини на УНН

КИЇВ. 21 січня. УНН. Міністр національної оборони Німеччини Хулусі Акар повідомив, що Анкара скасувала візит міністра оборони Швеції Пола Йонсона до країни 27 січня, назвавши його “безглуздим”. Про це повідомляє УНН із посиланням на Anadolu Agency.

Подробиці

У бесіді з журналістами за підсумками засідання Контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині турецький міністр привернув увагу до антитурецьких акцій прихильників терористичної організації YPG, сирійського крила PKK, у Швейції та провокацій зі спаленням копії Корану.

“У цій ситуації Анкара вирішила скасувати візит шведського міністра”, – повідомив Акар.

За його словами, Туреччина вважає неприпустимою позицію влади Швеції, яка ігнорує подібні злочинні дії. Він підкреслив, що Анкара очікує від Стокгольма вжиття заходів та конкретних кроків у цьому напрямку.

Додамо

Міністерство оборони Швеції надало шведсько-датському політику Расмусу Палудану з ультраправої партії Stram Kurs (Жорстка лінія) дозвіл на проведення мітингу в суботу, під час якого він заявив, що збирається спалити Коран, священну книгу ісламу. За словами організаторів, очікується, що близько 500-600 осіб зберуться, щоб протестувати проти заявки Швеції на вступ до НАТО та продемонструвати підтримку курдам.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрем заявив у п’ятницю, що Швеція поважає свободу слова. Протурецькі та прокурдські групи також планували влаштувати демонстрації у шведській столиці.

У п’ятницю Анкара викликала шведського посла у п’ятницю, щоб засудити протести, заявивши, що мітинги прокурдських груп, пов’язаних із Робочою партією Курдистану (РПК), будуть порушенням спільного меморандуму, підписаного між Туреччиною, Швецією та Фінляндією, який запобігає турецькому вето. північних країн НАТО в червні.

Нагадаємо

Лідер ультраправих шведських демократів звинуватив президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в “ісламістській диктатурі”.

Previous post в Раду викликали керівництво Міноборони
Next post результати чоловічого персьюту на Кубку світу з біатлону в Антгольці — Спорт — tsn.ua