прогноз української розвідки — Укрaїнa — tsn.ua

У Головному розвідувальному управлінні Міноборони розповіли про загрозу нового вторгнення окупантів з боку Білорусі.

Наразі загрози відкритого вторгнення з боку Білорусі на територію України немає. Самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко водить російського диктатора Володимира Путіна за ніс.

Про це 21 січня сказав представник пресслужби ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

За його словами, чутки про ймовірне вторгнення Білорусі, є лише частиною психологічної операції Росії. Українська розвідка має всю інформацію про білоруського диктатора й ситуацію всередині країни. Зокрема, ГУР знає про кількість ударного угруповування, готовність сил, засобів та іншу інформацію, яка дозволяє стверджувати про відсутність загрози.

Юсов додав, що навіть у разі зміни ситуації, Україна готова дати відсіч ворогові й уже відпрацювала усі можливі сценарії.

“В інтересах Путіна й Росії максимально нагнітати тему Білорусі, але й Лукашенко вже не дуже в це грає. Нещодавно ми бачили, як він водив за ніс Лаврова (голова МЗС Росії – ред.), розповідав як любить Путіна, а потім сказав, що не бачить загрози з боку України. Не хоче вживати суїцидальних дій”, – зауважив Юсов.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що зараз наступу на Україну з півночі не буде через нестачу техніки та особового складу окупантів у Білорусі. Ймовірний наступ з території РБ може розпочатись не раніше осені 2023 року.

Читайте також:

Previous post Західні лідери обрали тактику повільного знищення Путіна – соціолог
Next post Даша Квіткова та Нікіта Добринін розійшлися: Це було рішення обох: фото