легенди АПЛ розхвалили Мудрика після дебютного матчу за Челсі — Спорт — tsn.ua

За відведений йому час українець встиг вразити своєю грою.

У суботу, 21 січня, український вінгер Михайло Мудрик дебютував за лондонський “Челсі” у виїзному матчі 21-го туру англійської Прем’єр-ліги (АПЛ) проти “Ліверпуля”.

У своєму першому поєдинку за “пенсіонерів” наш 22-річний співвітчизник вийшов з лави запасних на 55-й хвилині та до фінального свистка встиг запам’ятатися яскравими діями. Михайло міг навіть забити, але не влучив у ближній кут після того, як накрутив кількох захисників “червоних”.

У підсумку “Ліверпуль” і “Челсі” не визначили переможця0:0. А ось Мудрик отримав чимало компліментів за свій дебют від видатних гравців в історії АПЛ.

Колишній захисник “Манчестер Юнайтед” Гарі Невілл

“Побачивши гру Мудрика протягом 10 хвилин, я не хотів би грати проти нього”, – написав Невілл у своєму Twitter.

Колишній захисник “Манчестер Юнайтед” Ріо Фердінанд

“Ми всі бачили відео про його вибухову швидкість, але сьогодні я побачив когось із м’якими ногами. Когось, хто має хороший пас, добре ухвалює рішення в останній третині поля та спокійно бігає на швидкості.

І це лише його перші хвилини за місяць чи близько того. Тож хто знає, що він буде показувати після цього. Це бентежний момент для вболівальників “Челсі”. Я впевнений, що фанати “Арсенала” будуть сидіти й думати: “Ох, як ми відпустили його”, – сказав Фердинанд.

Колишній півзахисник “Ліверпуля” Стівен Джеррард

“Я був би дуже радий трансферу Мудрика, якби був уболівальником “Челсі”. Його підписання – хороша угода. В деяких моментах сьогодні він мав дуже добрий вигляд. Він сьогодні трохи нагадав мені Ар’єна Роббена – роботою ногами, швидкістю та контролем м’яча”, – сказав Джеррард.

Крім того, дебютний виступ Мудрика оцінив нинішній головний тренер “Челсі” Грем Поттер.

“Дебют Мудрика справді вийшов хорошим. Він з нами лише кілька днів. Він стане лише краще. Чим довше він буде з нами, тим більше ми будемо розуміти один одного. Але є ознаки, що вселяють надію. Він підніме вболівальників зі своїх сидінь. Його дриблінг на справді високому рівні. Він знає, де гол.

45 хвилин – це максимум, який ми планували дати йому сьогодні. 35 хвилин – близько до ідеалу. Ми вважали, що це правильний момент, щоб залучити його. Він у формі, він багато тренувався. Але він не грав від листопада, тому випустити його у стартовому складі було б ризиковано. Я радий, що він отримав свої перші хвилини та розпочав свою кар’єру в “Челсі”, – цитує Поттера офіційний сайт лондонського клубу.

Нагадаємо, Мудрик перебрався до “Челсі” з донецького “Шахтаря”, підписавши із “синіми” контракт до літа 2030 року. За трансфер українця “гірники” отримали 70 мільйонів євро, а ще 30 мільйонів євро передбачено як бонуси.

Читайте також:

Показав ефектний фінт: Мудрик провів перше тренування в “Челсі” (відео)

Вийшов на поле з прапором України: “Челсі” під оплески фанатів представив Мудрика (відео)

Побив рекорд Шевченка: трансфер Мудрика став найдорожчим в історії українського футболу

Previous post Світ має зупинити державу, яка блокує море і постачання продовольства – Зеленський
Next post У Франції закривається пропагандистський телеканал RT після блокування рахунків