Потрібно “Залізний купол” над Росією поставити, щоб воно нікуди не розтікалося і не пахло після того, що вони наробили і продовжують творити

“Причому я не хочу себе змушувати її на собі носити, якщо її більше немає. Я взагалі тут дізнався нещодавно, що зміна ідентифікації – це насправді нормальний процес нормальної людини, що розвивається. Якщо хтось мене запам’ятав таким-то і таким- то, а я став іншим, то це не моя проблема.Це його проблема.Так?Тобто якби я був український єврей, я б це ім’я носив з гордістю.Але бути російським євреєм, або радянським євреєм, або російським євреєм хочу і не можу, і ним не є, – заявив Невзлін. – Єдине – мова. Але російська мова є не тільки у росіян і не тільки в Росії як перша мова. Звичайно, не єдиний “.

Говорячи про свого найближчого соратника, російського опозиціонера, бізнесмена Михайла Ходорковського, Невзлін зазначив, що він “хоче докласти багато зусиль і постаратися так зробити, щоб таки [российский] народ розплющив очі і прокинувся”.

“Ну, чи принаймні пристойна частина його. А я цим займатися не хочу. І я вважаю, що я на цей час витрачати не хочу. Як, на мою думку, [советский поэт и актер Владимир] Висоцький співав: “І залити бетоном, щоб…” Просто, я не знаю, “Залізний купол” над ними поставити, і щоб воно нікуди не розтікалося і не пахло більше після того, що вони наробили і продовжують творити в Україні та в світі”, – наголосив Невзлін.

Невзлін: Путін у дуже поганому стані та навіть у депресії. Його жалюгідний вихід на Різдво – явне підтвердження, що людині нікуди не хочеться, їй страшно виходити надвір. Повний текст інтерв’ю

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) України Кирило Буданов 18 жовтня розповів, що у розпорядженні ГУР МО є дані про реальні настрої у російському суспільстві, згідно з якими 82% росіян “абсолютно підтримують” бойові дії на території України. “На жаль, потрібно дивитися правді в очі. Ми воюємо не з російським режимом, як багато хто вважає, а на жаль, з російським народом, 82% – це переважна більшість”, – наголосив Буданов.

Результати закритого соціологічного опитування, проведеного на замовлення Кремля Федеральною службою охорони (ФСТ), свідчать про те, що росіяни стали менше підтримувати війну проти України, повідомила 30 листопада з посиланням на власні джерела російська “Медуза”. Так, за мирні переговори з Україною виступали близько 55% росіян, а за продовження війни – 25%.

Після початку широкомасштабної війни низка країн запровадила проти РФ кілька пакетів санкцій. За інформацією глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, з кінця лютого 2022 року на РФ було накладено понад 10,3 тис. обмежень. Загалом з 2014 року, коли РФ окупувала Крим та частину території Донбасу, – понад 13 тис. Росія – найпідсанкціонніша країна у світі, вона випередила Іран, Сирію та Північну Корею.

З країни-агресора почали виходити міжнародні компанії. Так, згідно з підрахунками Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, з РФ уже пішли понад 1000 компаній.

Previous post У Франції закривається пропагандистський телеканал RT після блокування рахунків
Next post Збірна України назвала склади на жіночу та чоловічу естафети на Кубку світу з біатлону в Антгольці