у розвідці заявили про незмінність оцінок війни після заяви генерала Міллі — tsn.ua

Юсов наголосив, що попри складність завдань, великою ціною українці звільняють власні території.

Оцінки ГУР Міноборони України про можливість перемоги у війні 2023 року залишаються незмінними, і держава має тверезе та адекватне розуміння ситуації та своїх спроможностей.

Про це речник ГУР Міноборони Андрій Юсов повідомив у ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Зауважимо, що так Юсов прокоментував заяву очільника Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерала Марка Міллі після восьмого засідання у форматі “Рамштайн”. Так, генерал сказав, що Україні буде дуже і дуже важко вигнати окупантів зі всіх територій 2023 року.

“Ті оцінки, які давалися (українською розвідкою – ред.), залишаються незмінними. Є завдання і, попри їхню складність, великою ціною українці звільняють власні території”, – прокоментував заяву Міллі речник ГУР.

Він також нагадав, як початку повномасштабного вторгнення РФ багато хто не Заході взагалі не очікував, що Україна вистоїть. А пізніше багато хто не вірив, що ЗСУ вдасться звільнити велику частину захоплених територій, зокрема Херсон.

“Україна звільняє і продовжить звільняти власні території. Так, це буде складно, але це неминуче“, – наголосив Юсов.

Він додав, що Україна в цьому питанні постійно контактує з партнерами, державами-членами НАТО та іншими урядами, організаціями.

Повірте, є адекватна та твереза оцінка ситуаціїадекватні та тверезі завдання для Сил оборони та розуміння, що ми можемо. Так от, ми справді можемо звільнити наші землі”, – запевнив представник української розвідки.

Нагадаємо, про те, що Україна переможе у війні 2023 року, заявляв сам очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов. Зокрема, він сказав: “Я переконаний, що цей рік стане роком перемоги”.

Окрім головного розвідника країни, і радник голови ОП Михайло Подоляк запевняв, що війна в Україні закінчиться 2023 року і затягувати її з українського боку ніхто не збирається.

Проте навіть у разі поразки Росії у війні її плани залишаться незмінними і вона надалі матиме аналогічні амбіції. Про це попередив голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Previous post загиблих керівників МВС поховали на Байковому кладовищі
Next post генерал-лейтенант розповів, що росіяни насправді задумали на Запорізькому напрямку — tsn.ua