Китай заявляє, що спалах COVID заразив 80 відсотків населення – новини на УНН

КИЇВ. 22 січня. УНН. Імовірність великомасштабного повторного поширення COVID-19 у Китаї в найближчі кілька місяців є малоймовірною, оскільки 80 відсотків населення країни інфіковано. Про це заявив головний епідеміолог Китайського центру з контролю та профілактики захворювань Ву Цзунью. УНН.

Епідеміолог заявив, що масове переміщення людей під час тривалих святкувань Нового року за місячним календарем може призвести до поширення пандемії, спонукавши інфекцію в деяких районах, але друга хвиля COVID навряд чи можлива в найближчі два-три місяці.

Це пов’язано з тим, що хвиля епідемії, що продовжується, викликана в основному кількома відгалуженнями штаму Omicron, «вже заразила 80 відсотків населення», — цитує Ву Цзунью Аljazeera.

Додамо

У зв’язку зі святкуваннями Нового року в Китаї очікується близько п’яти мільярдів пасажирських поїздок, і виникли побоювання з приводу нових спалахів у сільських районах, менш пристосованих для боротьби з великою кількістю інфекцій. Водночас уряд країни нещодавно заявив, що пік цього спалаху коронавірусу було подолано.

У грудні 2022 року Китай різко відмовився від політики «нульового Covid» після трьох років з моменту введення одних із найжорсткіших антипандемічних обмежень у світі.

Через місяць після скасування жорстких обмежень представники влади заявили, що Китай повертається до нормального життя.

Previous post ФБР провело обшук у будинку Байдена та знайшло нові секретні матеріали
Next post Скільки кораблів РФ тримає у морях 22 січня і чи є там “Калібри”: відповідь військових — tsn.ua