У Туреччині спалахнули антишведські протести через спалення Корану: спалили прапор Швеції – новини на УНН

КИЇВ. 22 січня. УНН. У Туреччині спалахнули антишведські протести, повідомляє Euronews. УНН.

Подробиці

У генерального консульства Швеції в Стамбулі пройшла масова акція, на якій спалили прапор цієї скандинавської країни. Декілька людей зібралися і біля шведського посольства в Анкарі.

Турецька влада скасувала запланований на наступний тиждень візит до країни міністра оборони Швеції. Глава оборонного відомства Туреччини заявив, що “візит втратив будь-який сенс”.

Це сталося після акції, що відбулася в суботу, перед турецьким посольством у Стокгольмі, під час якої ультраправий політик Расмус Палудан та його прихильники публічно спалили Коран, повідомляє телеканал.

МЗС Туреччини засудило акцію, наголосивши, що вона була санкціонована владою Швеції.

У Швеції також виступили із засудженням дій Палудана. Міністр закордонних справ країни Тобіас Білльстрем зазначив, що “у Швеції широка свобода самовираження, але це не означає, що шведський уряд підтримує такі акції”.

За кілька годин у Стокгольмі пройшла демонстрація проти вступу до НАТО, де було чимало курдських прапорів.

Доповнення

Стокгольм та Гельсінкі вирішили приєднатися до НАТО після російського вторгнення в Україну. Для вступу до блоку необхідно, щоб усі члени альянсу підтримали їхні заявки.

Туреччина поки не ратифікувала вступ Швеції до альянсу, вимагаючи від влади країни видати понад 70 курдів, яких Анкара вважає терористами.

Previous post скільки коштують долар і євро в банках і обмінниках — Гроші — tsn.ua
Next post Новини Харківської області – які наслідки обстрілів РФ — tsn.ua