Путін сильно впав у очах свого оточення – двічі дозволив собі нагнути за три дні. Опущений пахан – це не пахан

На думку Піонтковського, перша поразка була пов’язана з рішенням звільнити з посади командувача російських окупаційних військ в Україні близького до власника російської приватної військової компанії “Вагнер” Євгена Пригожина генерала Сергія Суровікіна і призначити на цю посаду начальника Генштабу Валерія Герасимова. За оцінкою політолога, таким чином 11 січня у Росії стався “міні-переворот”. 13 січня, за інформацією Піонтковського, Пригожин зустрівся з Путіним, після чого міністерство оборони Росії підкоригувало свої попередні заяви та відзначило роль найманців “Вагнера” ​​у боях за Соледар Донецької області. У цьому аналітик побачив ознаки “міні-контрперевороту”.

“[В окружении Путина] вони розгубилися. Вони не зрозуміли за кого фюрер. Фюрер повівся найгіршим йому чином. Він двічі дозволив собі нагнути. За ці три дні він дуже сильно впав в очах усього оточення. Опущений пахан – це пахан. Ну не зовсім пахан, скажімо. Вони не знають, чим ця боротьба скінчиться, і кожен якось вибирає свій бік. – Сказав Піонтковський.

Політолог наголосив, що, на його думку, Путін зазнав двох апаратних поразок і зробив дві найбільші помилки.

Але це, швидше, не помилки, а властивість характеру. Тому що для того, щоб різко взяти бік одного з протиборчих злочинних угруповань, ну як це зробив [лидер нацистской Германии Адольф] Гітлер у цій ситуації, у нього немає ні характеру, ні яєць. Нічого цього нема! І він це двічі продемонстрував. І це, на мій погляд, дуже серйозно змінює розклади на вершині. Але це не означає, що його завтра усунуть. Для цього зараз немає підстав, та й бажання такого у їх немає”, – Сказав Піонтковський.

При цьому політолог переконаний, що протистояння між приватними військовими компаніями (він наголосив, що “Вагнер” – Тільки одна з них) і регулярною армією в Росії не закінчено, і поки що важко спрогнозувати, які воно матиме наслідки.

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

Путін перебуває при владі в РФ із 2000 року. 2018-го його було обрано на четвертий президентський термін. У 2008–2012 роках Путін був главою уряду, на той час посаду президента обіймав Дмитро Медведєв. У 2020 році в Росії було ухвалено закон про обнулення президентських термінів Путіна. Документ дозволяє йому залишитись на посаді глави держави до 2036 року.

На думку російської журналістки Юлії Латиніної, Путін може зіткнутися з перспективою загроз для своєї влади в Росії на тлі вторгнення в Україну, що невдало складається.

Російський публіцист і телеведучий Олександр Невзоров, який отримав українське громадянство, переконаний, що оточення Путіна шукає можливості з ним розправитися, “але це дуже непросто”.

За оцінкою радника глави МВС України Антона Геращенка, поразки російської армії в Україні впливають на ситуацію в РФ і система управління, яку побудував Путін, руйнується. Він вважає, що є чотири варіанти, як складеться майбутнє Путіна. У тому числі Геращенко не виключає, що главу Кремля “роздертиме натовп після перевороту”.

Previous post таблиця — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Дефіцит потужності зріс, у п’яти областях аварійні відключення електроенерїі – Укренерго