Латвія знизить рівень дипломатичних відносин із РФ через війну в Україні та на знак солідарності з Естонією – глава МЗС

“Через жорстоку агресію Росії проти України і на знак солідарності з Естонією Латвія знизить рівень дипломатичних відносин з Росією з 24 лютого, вимагаючи від Росії діяти відповідним чином”, – написав міністр.



Сьогодні Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що надсилає посла Естонії у зв’язку з рішенням знизити рівень дипломатичних відносин з Естонською Республікою. У заяві йдеться, що Естонія зробила “новий недружній крок” щодо радикального скорочення чисельного складу російського посольства в Таллінні. У повідомленні сказано, що керівництво Естонії нібито цілеспрямовано руйнує весь комплекс відносин із Росією. Крім того, в РФ заявили про “тотальну русофобію” і “культивування ворожості” з боку Естонії.

МЗС Естонії відповіло у Twitter, що “приймає до уваги” рішення Росії скоротити дипломатичну присутність до рівня повірених у справах.

“Ми дотримуємося принципу паритету у відносинах із Росією, це означає, що російський посол поїде до Росії одночасно з естонським послом”, – сказано у повідомленні.

контекст:

Естонія 11 січня оповістила посла Російської Федерації про рішеннязгідно з яким Росія має скоротити кількість співробітників у посольстві у Таллінні до 1 лютого.

Previous post як зв’язок філософа із Софією Київською та ісламом допомагає у культурній дипломатії
Next post Продають послугу, а не товар: постачальник продуктів для Міноборони пояснив ціни “скандальних” закупівель – новини на УНН