У Росії біля резиденції Путіна встановили зенітний ракетний комплекс ППО – ЗМІ

Автори матеріалу роблять висновок, що, оскільки такі ж комплекси “в останні дні” з’явилися на будинках у Москві, це свідчить про те, що “до Путіна та його близьких приставили персональну ракетну установку” для захисту від “ймовірного українського удару”.

“Інших об’єктів для охорони, крім резиденції, тут просто немає”, – наголошує видання, маючи на увазі Валдай.

“Агентство.Новости” опублікувало фото надісланої жителем Валдая техніки, схожої на “Панцир-С1”, “і впевнилося в справжності інформації”.

Жителі місцевих населених пунктів стверджують, що “комплекс не стоїть без діла – він перебуває на бойовому чергуванні, щонайменше троє військовослужбовців постійно перебувають поруч, антена РЛС обертається”.

Журналісти наголошують, що система ППО “Панцир-С1” призначена, зокрема, для захисту від безпілотників.



контекст:

Повідомлення про те, що в Москві, зокрема в центрі столиці РФ, а також біля резиденції Путіна почали розміщувати системи ППО, 19 січня почали масово поширювати російські ЗМІ та Telegram-канали. Фотографії комплексів “Панцир-С1” на дахах будівель стали базою для численних мемів та фотожаб у соцмережах.

Агентство Bloomberg повідомило, що російська влада розгорнула установки ППО в Москві та її околицях через побоювання можливих ударів безпілотників.

Міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи встановлення ППО, заявив, що “спеціальна військова операція” йде за планом. “Починають ховатися за своїми системами оборони, а не напади”, – сказав він.

20 січня американський Інститут дослідження війни (ISW) припустив, що, “ймовірно, це призначено для посилення російської підтримки військових дій і подальшої мобілізації шляхом абсурдного зображення України як загрози Москві та решті Центральної Росії, приблизно так само, як їй загрожувала нацистська Німеччина. час вторгнення до Радянського Союзу”.

Previous post Міноборони Латвії застерігає: РФ може наростити військовий потенціал протягом п’яти років – Політика
Next post Президент Туреччини заявив про відмову підтримати вступ Швеції до НАТО