Не поважаючи іслам та не пригнічуючи терористичні угруповання, Швеція має стримувати надії на НАТО – президент Туреччини – новини на УНН

КИЇВ. 23 січня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що, не змінюючи курсу на вияв поваги до ісламу та боротьби з терористичними угрупованнями, Швеції не слід очікувати будь-яких добрих новин від Туреччини щодо її заявки на членство в НАТО. Про це пише Anadolu. УНН.

Різкі зауваження Ердогана пролунали після того, як Расмус Палудан, вкрай правий датський політик, у суботу спалив копію Корану біля посольства Туреччини у Стокгольмі під захистом поліції та з дозволу уряду Швеції.

Цитата

“Ті, хто влаштував таку ганьбу перед нашим посольством, не повинні чекати від нас будь-якої прихильності щодо їхніх заяв про членство в НАТО”, – сказав Ердоган після засідання кабінету міністрів в Анкарі.

“Якщо ви не виявляєте поваги до релігійних переконань Турецької Республіки чи мусульман, ви не отримаєте від нас жодної підтримки в НАТО (членстві)”, – додав він.

Ердоган підкреслив, що жодна людина не має права ображати віру мусульман чи інші релігії та переконання.

“Негативні дії у Швеції – це образа для всіх, хто поважає основні права та свободи людей, особливо мусульман”, – додав він.

Доповнення

Швеція та Фінляндія офіційно подали заявку на вступ до НАТО в травні, відмовившись від десятиліть військового неприєднання – рішення, викликане війною Росії проти України.

Але Туреччина, член НАТО, висловила заперечення, звинувативши дві країни у терпимості та навіть підтримці терористичних груп.

У червні минулого року Туреччина та дві скандинавські країни підписали меморандум для вирішення проблем безпеки Анкари, проклавши шлях до їхнього можливого членства в альянсі.

Previous post Президент Туреччини заявив про відмову підтримати вступ Швеції до НАТО
Next post У YASNO розповіли, як відбувається розподіл електроенергії у Києві – новини на УНН