Екс-співробітника ФБР затримано за підозрою в роботі на російського мільярдера Дерипаску

Російський суд і урядовий перекладач також звинувачуються у порушенні санкцій США щодо Росії, йдеться у повідомленні. Звинувачення висунуті Чарльз МакГонігалу та Сергію Шестакову.

МакГонігал – колишній спеціальний відповідальний агент відділу контррозвідки ФБР у Нью-Йорку, який вийшов на пенсію у 2018 році. Працюючи у ФБР, він курирував і брав участь у розслідуваннях щодо російських бізнесменів, включаючи Дерипаску, йдеться у повідомленні. Шестаков – колишній радянський і російський дипломат, який згодом отримав громадянство США, перекладач російською мовою в судах та державних установах.

Згідно з заявою прокуратури, 54-річний МакГонігал і 69-річний Шестаков вступили в змову в 2021 році з метою надання послуг Дерипасці в обхід санкцій США. У повідомленні йдеться, що вони отримували приховані платежі від Дерипаски в обмін на розслідування щодо бізнесмена, що конкурує. Також вони звинувачуються в тому, що у 2019 році безуспішно домагалися відміни санкцій щодо Дерипаські.

У листопаді 2021 року, коли агенти ФБР допитували Шестакова про характер відносин його та Макгонігала з агентом Дерипаскі, Шестаков дав неправдиві свідчення в записаному інтерв’ю, йдеться в повідомленні прокуратури.

“Після того, як санкції будуть введені, вони повинні бути застосовані однаково до всіх громадян США. Немає винятків ні для кого, включаючи колишнього співробітника ФБР, такого як містер МакГонігал”, – йдеться у заяві помічника виконувача обов’язків директора ФБР Майкла Дрісколла.

контекст:

Дерипаска – російський мільярдер. Він займає 50-е місце у списку найбагатших росіян, складеному Forbes. Статки Дерипаски видання оцінює у $1,7 млрд.

Дерипаска піддався санкціям у 2018 році за те, що діяв чи мав намір діяти від імені, прямо чи опосередковано, високопосадовця уряду Російської Федерації та за діяльність в енергетичному секторі економіки Російської Федерації, зазначається у повідомленні прокуратури.

Previous post Free the leopards: українські зірки закликають надати Україні танки – фото
Next post Напад на Капітолій 6 січня: присяжні визнали винним чоловіка, який поставив ноги на стіл в офісі Ненсі Пелосі – новини на УНН