Комісія ЄС оголосила про новий план щодо збільшення кількості депортацій – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Європейська комісія хоче впоратися зі зростаючою кількістю незаконних мігрантів, які прибувають до Європейського Союзу, за допомогою нової стратегії депортації, оголошеної у вівторок. УНН посилаючись на Єuractiv.

Цитата

«Ті, хто не потребує міжнародного захисту, мають повернутися до країни походження», – заявила у Брюсселі комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоханссон.

Подробиці

За словами Йоханссон, лише 2022 року було зареєстровано понад 300 тисяч прибуття нелегальних мігрантів. Комісар сказала, що більшість із цих прибулих не мають права на притулок.

У заяві комісії йдеться, що ефективна стратегія депортації має «служити стримуючим фактором, який допомагає скоротити небезпечну та незаконну міграцію».

Нова стратегія в основному передбачає більш тісне співробітництво між державами-членами ЄС та агентствами ЄС, такими як Frontex, агентство з управління кордонами блоку, з більш швидкими рішеннями та ширшим обміном даними.

Комісія також хоче збільшити рівень депортації з країнами походження, які добре співпрацюють із ЄС та не мають «політичних перешкод», додала Йоханссон.

Йоханссон та Марія Юрич, офіційний представник Комісії ЄС, яка координує політику депортації, відмовилися назвати фіксовані цілі для депортацій, пославшись на необхідність проведення консультацій із країнами-членами ЄС та глобальної невизначеності.

Доповнення

Протягом багатьох років ЄС безуспішно намагався збільшити кількість депортацій.

План, оголошений 2021 року, орієнтований на добровільне повернення. Блок також намагався використати візову політику, щоб чинити тиск на країни, щоб ті брали назад осіб, яким було відмовлено у притулку.

Проте, за даними комісії, лише 29% людей, які мали залишити ЄС у 2019 році, зробили це. 2021 року цей показник знизився до 21%.

Previous post Нині нібито у Путіна два двійники. Один так добре підготовлений, що в нього голос та інтонація збігаються
Next post “Німеччина має почути нас”, “Привеземо леопардові танки”. У мережі запустили флешмоб на підтримку передачі танків Leopard Україні. Фото