Іран пообіцяв відповісти на нові санкції ЄС – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Іран пообіцяв, що відреагує на нові санкції, запроваджені Європейським Союзом та Великою Британією. Про це пише Reuters. УНН.

Цитата

«Дії Європейського союзу та британського режиму є ознакою їхньої розумової нездатності правильно зрозуміти реалії Ірану, а також їх замішання щодо влади Ісламської республіки», – заявив офіційний представник міністерства закордонних справ Нассер Канаані.

Подробиці

Він сказав, що Іран “залишає за собою право відповісти взаємністю на таку невдалу політику і незабаром оголосить список нових санкцій проти порушників прав людини та прихильників тероризму в Європейському Союзі та Англії”.

Представник міністерства закордонних справ Ірану заявив, що нові санкції є ознакою «розпачу, розчарування та люті ЄС та Великобританії».

Контекст

ЄС ввів четвертий раунд санкцій проти Тегерана з початку протестів, включивши ще 37 іранських чиновників та організацій до чорного списку із заморожуванням активів та забороною на видачу віз.

Блок націлився на міністра спорту та командування Корпусу вартових ісламської революції, ідеологічного підрозділу іранських збройних сил, у 12 регіонах країни, а також на законодавців та високопоставлених представників державних ЗМІ.

Того ж дня Великобританія запровадила санкції щодо п’яти іранських чиновників, розширивши свій чорний список до 50 осіб та організацій, які, на її думку, причетні до протестів.

Судова система Ірану засудила до страти загалом 18 осіб у зв’язку з протестами. Четверо вже страчені, що викликало широке міжнародне обурення.

Previous post Мобілізація в Україні: яке покарання загрожує чоловікам у разі порушення військового обліку
Next post NASA та Пентагон розробляють ядерну ракету для польоту на Марс – новини на УНН