Жданов оцінив, наскільки можливе вторгнення РФ на Сіверському напрямку — tsn.ua

Експерт запевнив, що Генштаб ЗСУ готовий до різних сценаріїв, в тому числі – і до захисту Сумщини.

Військовий експерт Олег Жданов оцінив, наскільки реальною є загроза російського вторгнення на Сіверському напрямку, до Сумської області.

Про це він сказав в ефірі свого youtube-каналу.

“Звичайно, Генеральний штаб всі ці варіанти пропрацьовує. В Генштабі розглядаються декілька варіантів розвитку подій. Як тільки наша розвідка дізнається, що там почала скупчуватися техніка і озброєнння і є тенденція до формування ударного угруповання, то оборона буде. Витримає чи ні – це питання хвилює всіх. Ми сподіваємося, що витримає”, – зазначив Жданов.

За його словами, на Сіверському напрямку відбувається інженерне укріплення українського кордоні, а наші війська там постійно проводять навчання і вчаться відбивати атаки ворога.

Раніше військовий експерт Павло Нарожний звернув увагу, що росіяни з Курська можуть атакувати Сумську область.

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун назвав чотири напрямки, де можуть наступати росіяни. Зокрема, він виділив напрямок між Сумами і Харковом. Експерт припустив, що напад може відбутися на всіх чотирьох напрямках одночасно.

Екскомандир полку “Азов” Максим Жорін попереджав, що 2023 року росіяни можуть піти в новий наступ і розглядають для цього три сценарії. Один з них – Харківська область.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post Депутат Слуги народу Халімон придбав будинок за 10 мільйонів гривень
Next post З 24 лютого 2022 року на рахунки НБУ та великих фондів України задонатили майже 34 млрд грн – Opendatabot