Абсолютно необхідно діяти просто зараз – генсек НАТО закликав дати Україні “все” – новини України, Світ

Західні союзники мають “терміново забезпечити Україну всім, що у нас є” через загрозу нового масштабного наступу російських окупантів у перші місяці 2023 року, тому що “немає жодних ознак, що Путін змінив свою мету домінувати над Україною і ніщо не вказує на те, що він готується до світу. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив Welt.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Його запитали, “як довго триватиме війна”, на що координатор Альянсу відповів: “Ніхто не знає”.

Але, додав він, що відомо, то це принцип “якщо хочете миру завтра, ви маєте підтримати Україну сьогодні”.

“Звучить дивно, але шлях до світу лежить через постачання зброї. Наші інтереси безпеки виходять за межі солідарності з Україною, тому що, якщо Путін досягне успіху, інші навчатимуться у нього. Автократи цього світу спостерігають, як ми реагуємо на це вторгнення”, – нагадав Столтенберг.

Генсек НАТО пояснив читачам, що керівництво Росії “готове пожертвувати десятками тисяч російських солдатів; там мобілізували понад 200 000 військовослужбовців, планує мобілізувати ще більше і активно працює над закупівлею більшої кількості зброї в інших авторитарних держав, таких як Іран та Північна Корея”.

Читайте також: Данилов окреслив чотири етапи війни. Україна зараз перебуває на передостанньому

“Ми знаємо, що Росія планує нові наступи, і ми маємо бути до них готові. Ось чому це так терміново. Якщо ми хочемо, щоб Україна вижила як суверенна та вільна країна, то абсолютно необхідно діяти прямо зараз. Більше важкої техніки для України просто необхідно”, – умовляє Столтенберг союзників.

Він вкотре наголосив, що НАТО не є стороною війни – “і так воно й залишиться”.

“Ми не направляємо в Україну свої війська чи літаки НАТО. Але ми підтримуємо їх обладнанням, оскільки це агресивна війна проти незалежної, суверенної, демократичної держави. Звичайно, завжди є ризик ескалації. Ось чому так важливо посилити військову присутність НАТО у східній частині альянсу “, – сказав він і підсумував тим, що “ми посилаємо це повідомлення Москві”.

Читайте також: Не треба лякати українців мобілізацією сотень тисяч росіян – заступник голови ГУР

Євген Пилипенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Ми не відмовляємось від можливостей”. Держдеп прокоментував інформацію про передачу Україні танків Abrams
Next post експерт про нове озброєння — Ексклюзив ТСН — tsn.ua