Аеропорт Берліна зупинився через страйк: рейси скасували – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Будинки терміналів міжнародного аеропорту Берліна були практично порожніми в середу вранці, всі пасажирські рейси були скасовані або перенесені через одноденний страйк персоналу. УНН з посиланням на DPA.

Подробиці

О 8-й ранку за місцевим часом натовп працівників зібрався перед будівлею головного терміналу аеропорту Берлін-Бранденбург (BER). Страйк триватиме протягом дня.

В аеропорт прибували лише випадкові пасажири, які не чули про страйк.

На середу заплановано, що близько 35 000 пасажирів пройдуть через аеропорт, планувалося приблизно 300 рейсів. Авіакомпанії перенесли деякі рейси на четвер і перенаправили кілька рейсів до аеропортів Дрездена та Лейпцига. Решту пасажирів перебронювали на потяги.

Профспілка Verdi закликала працівників аеропорту, співробітників служби безпеки та наземних операторів залишити роботу. Очікується, що припинення роботи вплине на пожежну службу аеропорту, операції із заправки, обробку багажу та на стійки реєстрації пасажирів.

Профспілка вимагає підвищення заробітної плати на 500 євро (540 доларів) на місяць для працівників компанії аеропорту та служби наземного обслуговування протягом дії 12-місячного колективного договору. Під час переговорів роботодавці наполягали на значно тривалішому контракті.

Verdi закликала страйкуючих робітників провести пікет біля головного терміналу аеропорту, починаючи з 8 ранку, а мітинг було заплановано на 10 ранку. Verdi повідомила, що очікує близько 1500 учасників.

Доповнення

Востаннє страйки робітників у Німеччині скасовували так багато рейсів під час масштабного загальнонаціонального страйку у квітні 2018 року. Сотні рейсів по всій країні були скасовані після того, як десятки тисяч муніципальних та федеральних чиновників пішли з роботи.

Той страйк також торкнувся громадського транспорту, дитячих садків, клінік, державних адміністративних установ та громадських басейнів у багатьох частинах Німеччини.

Previous post В Офісі президента розглядають заборону продажі сигарет, алкоголю і пального за готівку
Next post Повалій назвала напад РФ на Україну своїм порятунком, а Путіна – “людиною, яка рятує світ від нацизму”. Рибчинський відповів