Німецькі танки Leopard 2 їдуть в Україну – Шольц розблокував поставки, тепер офіційно – новини України, Світ

Німеччина передасть Україні роту німецьких танків Leopard 2 і дозволяє зробити так само союзникам – за процедурою реекспорту. Про це повідомив у заяві електронною поштою федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише Bloomberg.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Влада ФРН обіцяє, що незабаром у Німеччині розпочнеться “переоснащення” Сил оборони України на танки Leopard 2. Ймовірно, йдеться про навчання екіпажів.

У заяві канцлера також йдеться про те, що бундесвер візьме на себе технічне обслуговування, забезпечення танків снарядами та їх доставку до кордону України.

14 танків Leopard 2A6 надійдуть зі складів бундесверу. Ці машини будуть “початковим постачанням з метою збільшення до двох батальйонів”.

“Це рішення відповідає нашій відомій лінії підтримки України в міру наших можливостей. Ми діємо таким чином, який тісно узгоджений та скоординований на міжнародному рівні”, – йдеться у заяві Шольца.

Новина доповнюється…

ДОВІДКА. Leopard 2 – головний бойовий танк Німеччини. Версія 2A4 має ідентичну з американським танком Abrams гармату. Тепловізійні прилади від Zeiss та цифрова система дозволяють вести точний вогонь з ходу бездоріжжям на дальності до 5 км. Рівень бронювання забезпечує захист від підкаліберних боєприпасів радянського зразка на відстані 1,5 км. Розширений екіпаж із чотирьох осіб дозволяє працювати три доби, не виходячи з танка (поки дві працюють – дві відпочивають). На радянському танку це неможливо. Версія 2A6 – найбільш модернізований “Лео”, випущений у серії.

Читайте також: Байден може оголосити про передачу Україні “значної кількості” Abrams на тижні – WSJ

Євген Пилипенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post журналіст порівняв ціни за продукти у Міноборони та ДПСУ — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Берлін ухвалив рішення про надання Україні танків Leopard 2, схвалює відправку партнерами – заява – новини на УНН