Україна має отримати з Європи 80 німецьких танків Leopard 2 – Der Spiegel

Зокрема 14 основних бойових танків Leopard 2 надасть Німеччина.

Der Spiegel зазначає, що це частина більшого плану створення двох батальйонів, у кожному з яких буде по 40 танків Leopard 2.

Як пише видання, ФРН разом із Фінляндією, Іспанією та Нідерландами створять один батальйон танків Leopard 2A6, а Польща та Норвегія – другий батальйон Leopard типу 2А4.

Німецькі танки можуть бути доставлені в Україну до кінця березня, наголосив Der Spiegel.

ФРН ухвалила рішення про передачу танків Україні в результаті “інтенсивних консультацій, проведених із найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини”, зазначили в уряді Німеччини.

Також ФРН надасть партнерам дозволи на реекспорт Leopard двом країнам, які хочуть передати Україні такі танки зі своїх запасів.

“Підготовка українських екіпажів має швидко розпочатися в Німеччині. На додаток до навчання пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування систем”, – резюмували в уряді ФРН.

контекст:

За інформацією українського МЗС на 13 січня, танки Leopard Україні готові були передати п’ять країн.

Крім Німеччини, як сказано на сайті бундесверу, танки Leopard 2 мають у своїх арсеналах ще щонайменше 14 країн. Серед них – Польща, яка хоче передати Україні 14 танків Leopard 2. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна працює над тим, щоб переконати союзників ЄС надати Києву до 100 танків, щоб “змінити ситуацію на полі бою в Україні” .

Канцлер ФРН Олаф Шольц, аргументуючи затягування із передачею Україні танків, заявляв, що Німеччина піде на такий крок, якщо це зроблять “друзі та союзники”. 24 січня ЗМІ повідомили, що США розглядають можливість передачі Україні танків Abrams, щоб у такий спосіб підштовхнути Німеччину до постачання Україні Leopard 2.

Поставити Україні 14 танків Challenger 2 має намір Великобританія.

Previous post волонтери рятують від голодної смерті покинутих тварин у селах на Донеччині — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Шольц поспілкувався із Зеленським після рішення про Leopard для України – новини на УНН