Перші танки Leopard 2 можуть бути в Україні приблизно за три місяці

Про це він сказав, спілкуючись із журналістами у кулуарах Бундестагу після засідання оборонного комітету, повідомляє “Укрінформ”.

“Я думаю, перші танки Leopard можуть бути в Україні приблизно за три місяці”, – сказав він.

Як пише сайт каналу CNN, Пісторіус сказав, що рішення про відправку Leopard в Україну є історичним, танки доставлять до країни після того, як українські військові пройдуть навчання на них.

За словами Пісторіуса, постачання танків відбуватиметься у два етапи – спочатку один батальйон, потім другий. Міністр оборони ФРН обговорив питання з партнерами з Польщі та ще шести країн, зокрема, Канади, Іспанії та Португалії.

“Мета – якнайшвидше доставити”, – сказав Пісторіус.

Він також зазначив, що близько половини населення ФРН стурбовані питанням постачання танків, і наголосив, що уряд Німеччини подбає про те, щоб країна не стала стороною конфлікту, а бундесвер не був ослаблений.

Кроки до ескалації робить виключно президент РФ Володимир Путін, наголосив Пісторіус.

контекст:

Україна просить у партнерів сучасні танки для протистояння російській агресії та деокупації української території. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що для виходу на кордони 23 лютого 2022 року, тобто до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ЗСУ потрібно отримати від союзників 300 танків, 600–700 БМП та 500 гаубиць.

Першою офіційно про рішення передати Україні танки оголосила Велика Британія. Вона має намір постачати Україні 14 британських танків Challenger 2.

Очікувалося, що за підсумками восьмого засідання контактної групи з надання Україні оборонної допомоги у форматі “Рамштайн”, яке відбулося 20 січня, буде оголошено про надання Україні німецьких танків Leopard, але Пісторіус заявив, що союзники не досягли домовленості.

Після “інтенсивних консультацій” з партнерами 25 січня Німеччина оголосила про рішення надати Україні танки. Згідно з повідомленням уряду, мета Берліна і союзників швидко зібрати два батальйони танків Leopard 2. Німеччина на першому етапі передасть Україні 12 танків. Екіпажі проходитимуть навчання в Німеччині і воно почнеться в Німеччині. найближчим часом, йдеться у релізі.

Крім Німеччини, як сказано на сайті бундесверу, танки Leopard 2 мають у своїх арсеналах ще щонайменше 14 країн. Серед них – Польща, яка хоче передати Україні 14 танків Leopard 2. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна працює над тим, щоб переконати союзників ЄС надати Києву до 100 танків, щоб “змінити ситуацію на полі бою в Україні” . За інформацією українського МЗС на 13 січня, танки Leopard Україні готові передати п’ять країн.

Previous post офіційна заява — Політика — tsn.ua
Next post Число користувачів державними е-послугами в Україні з 2020 року збільшилося на понад 10% – опитування – новини на УНН