Витрати на рекламу у Twitter впали більш ніж на 70%

За даними SMI, витрати на рекламу в Twitter у листопаді впали на 55% порівняно з минулим роком, незважаючи на те, що ці місяці традиційно є часом більш високих витрат на рекламу, оскільки бренди просувають свої продукти у святковий сезон.

За оцінками іншої дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили свої витрати на рекламу в листопаді, того ж місяця, коли Маск запустив оплату за отримання верифікації облікового запису, внаслідок чого шахраї масово видавали себе за корпорації.

За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск узяв на себе відповідальність власника компанії 27 жовтня.

Декількома днями раніше, 21 січня, Маск анонсував запуск у Twitter версії підписки без реклами. Аналітики пояснювали таке рішення саме звільненням рекламодавців, і бажанням Маска зменшити залежність компанії від реклами. На рекламу припадало 90% доходів Twitter у 2021 році.

контекст:

27 жовтня 2022 року Маск придбав Twitter за $44 млрд. У той же день він звільнив чотирьох топ-менеджерів Twitter, включаючи головного виконавчого директора, фінансового та юридичного директорів. Загалом бізнесмен звільнив 3700 осіб персоналу, писало Politico.

Після покупки соцмережі Маском у Twitter відновили деякі раніше заблоковані акаунти, зокрема профіль колишнього президента США Дональда Трампа.

Наприкінці жовтня Маск вирішив зробити верифікацію облікових записів, яка раніше була безкоштовною, платною. Ця функція увійшла до переліку додаткових можливостей платної передплати Twitter Blue.

Previous post Звідки і коли може початися новий наступ РФ
Next post Міністр оборони Бельгії пояснила, чому в новому пакеті допомоги Україні не буде танків Leopard – новини на УНН