“Дякую, Олафе Шольц. Разом ми сильніші”. Прем’єри Польщі та Великобританії похвалили ФРН за рішення щодо танків Leopard для України

Про це Моравецький написав у Twitter 25 січня.

“Дякую, Олафе Шольц. Рішення про відправку Leopard в Україну – великий крок до того, щоб зупинити Росію. Разом ми сильніші”, – зазначив Моравецький.



Рішення Шольца привітав також прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

“Правильне рішення союзників і друзів щодо НАТО відправити основні бойові танки в Україну, – підкреслив Сунак у Twitter. – Разом з [танками] Challenger 2 вони посилять оборонну вогневу міць України. Водночас ми нарощуємо наші зусилля, щоб Україна виграла цю війну та встановила міцний світ”.



Уряд Німеччини 25 січня ухвалив рішення про надання Україні основних бойових танків Leopard 2. ФРН “на першому етапі” поставить Україні 14 танків. Це частина більшого плану створення двох батальйонів, у кожному з яких буде по 40 танків Leopard 2, зазначив Der Spiegel. За даними видання, ФРН разом із Фінляндією, Іспанією та Нідерландами створять один батальйон танків Leopard 2A6, а Польща та Норвегія – другий батальйон Leopard типу 2А4.

“Це рішення відповідає нашій добре відомій лінії підтримки України в міру наших можливостей. Ми діємо у тісній координації та узгоджено на міжнародному рівні”, – прокоментував Шольц.

Також Німеччина дозволила реекспорт Leopard двом країнам, які хочуть передати їх Україні зі своїх запасів.

контекст:

За інформацією українського МЗС на 13 січня, танки Leopard Україні готові були передати п’ять країн.

Крім Німеччини, як сказано на сайті бундесверу, танки Leopard 2 мають у своїх арсеналах ще щонайменше 14 країн. Серед них – Польща, яка хоче передати Україні 14 танків Leopard 2. Моравецький заявив, що його країна працює над тим, щоб переконати союзників ЄС надати Києву до 100 танків, щоб “змінити ситуацію на полі бою в Україні”.

Поставити Україні 14 танків Challenger 2 має намір Великобританія.

Previous post 5 рекордів постачання озброєння зі США в Україну в січні 2023 року для розгрому Росії – новини України, Політика
Next post До розробки методики моніторингу тилового забезпечення армії залучать іноземних партнерів – міністр оборони – новини на УНН