Поліція вирішила відпустити затриманого в Норвегії командира ПВК “Вагнер”

Як уточнив виконувач обов’язків начальника юридичного відділу імміграційного підрозділу поліції Йон Андреас Йохансен, Медведєва звільняють, тому що більше немає передумов для його подальшого тримання під вартою відповідно до норвезького закону про імміграцію.

Адвокат Медведєва Брюньульф Ріснес сказав, що зараз його підзахисний планує знайти місце проживання. Про подальші його плани захисник поки що не знає.

У прес-службі директорату у справах іноземців NRKщо Медведєв подав заяву про надання притулку, що розглядається у звичайному порядку.

Медведєва було затримано норвезькою поліцією ввечері 22 січня. За словами Ріснеса, це сталося через “незгоду” підзахисного щодо заходів, вжитих для забезпечення його безпеки. Адвокат охарактеризував їх як “дуже суворі”, що спричинило “тертя”.

Після затримання Медведєв перебував у депортаційному центрі “Трандум”, проте, за словами Ріснеса та представників поліції, про його депортацію не йшлося.

контекст:

15 січня про втечу Медведєва в Норвегію повідомив російський правозахисник, що живе у Франції, засновник правозахисної організації Gulagu.net Володимир Осєчкін, .

Медведєв, за інформацією Осечкіна, зміг залишити територію РФ у районі населеного пункту Нікель Мурманської області у четвер, 12 січня, і, опинившись у Норвегії, звернувся до правоохоронних органів та запросив захист та політичний притулок. Правозахисник назвав подію “успішною евакуацією”.

Медведєв – командир страченого кувалдою найманця-вагнерівця Євгена Нужніна. Він залишив бойові позиції ПВК “Вагнер” відразу після закінчення чотиримісячного контракту, підписаного 6 липня 2022 року, ставши за ці місяці, як повідомляла Gulagu.net, очевидцем та свідком багатьох страт і позасудових розправ з боку служби безпеки Пригожина.

За визнанням Медведєва, до Норвегії він втік, перш за все, щоб зберегти собі життя. Крім того, він хоче розповісти світові правду про ПВК “Вагнер” та її злочини, а також “покарати” засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина за смерть людей, які загинули за його наказом в Україні. Gulagu.net повідомила, що Медведєву загрожує “жорстоке вбивство та смерть” за висловлювання проти ПВК “Вагнер”, якщо його повернуть до Росії.

Previous post На матч Джоковича на Australian Open прийшов фанат у футболці з Z. А біля стадіону розгорнули прапори РФ, “ДНР” та з Путіним
Next post Танкове лобі. Глава делегації України в НАТО розповів, як переконали США та ФРН дати танки – новини України, Політика