Моссад допоміг США вкрасти ядерний архів Ірану – Екс-держсекретар Помпео – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Колишній держсекретар США Майк Помпео у його новій книзі Never Give An Inch розкрив подробиці викрадення ядерного архіву Ірану. УНН.

Подробиці

Помпео зазначив, що ЦРУ допомогло агентам Моссада втекти з Ірану в лютому 2018 року після того, як цим агентам вдалося вкрасти секретний ядерний архів Ірану із самого серця Тегерана, повідомляє Jerusalem Post.

Він також згадав одну з кількох взаємодій із тодішнім директором Моссада Йоссі Коеном, але не назвав точну дату.

Він сказав: «Коли я вийшов із літака після мого повернення з поїздки до європейської столиці, мені зателефонував Коен, тому я повернувся всередину, щоб прийняти дзвінок, оскільки літак був обладнаний відповідним обладнанням для проведення секретної розмови із ізраїльським чиновником».

Помпео описав голос на іншому кінці телефону як «спокійний та серйозний».

Потім він додав: «Коен сказав мені: «Майк, у нас була команда, яка щойно завершила дуже важливу місію, і тепер у мене виникли проблеми з виведенням деяких із них… Чи можу я отримати вашу допомогу?».

І додав: «Кожного разу, коли Коен дзвонив мені, я отримував дзвінок, і він робив те саме зі мною. Я не ставив йому жодних питань, і, незважаючи на ризики, ми почали працювати та спілкуватися з його командою», зазначивши, що «протягом наступних двох днів команда повернулася до країни, і світ ніколи не дізнається, що одна з найважливіших таємних операцій , які будь-коли проводилися, тепер завершена».

Примітно, що хоча Помпео не згадав назву операції в книзі, її опис її як однієї з найважливіших секретних операцій, що будь-коли проводилися, збігся з крадіжкою іранського ядерного архіву в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-держсекретар Майк Помпео заявив, що США запобігли ядерній війні між Індією та Пакистаном

Previous post авіаексперт про їхні переваги та проблеми експлуатації в Україні — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Лукашенко хоче пакт про ненапад з Україною і готується до поразки Путіна