За два місяці кількість могил “вагнерівців” зросла майже у сім разів: NYT опублікував супутникові знімки – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Американське видання The New York Times опублікувало супутникові знімки Maxar, зроблені 24 січня, які свідчать, що кількість могил на цвинтарі, де ховає своїх бійців російська пвк “вагнера”, зросла майже сім разів протягом двох місяців. Розширення цвинтаря є візуальним доказом того, що війна в Україні завдає “вагнеру” та його солдатам, зазначають журналісти. УНН.

Цитата

“Супутниковий знімок, зроблений 24 січня, показує близько 170 ділянок для поховання в районі цвинтаря, де, як відомо, знаходяться бойовики “вагнера”. Ця кількість зросла майже в сім разів, ніж на супутникових знімках лише два місяці тому”, – зазначають журналісти. .

Подробиці

NYT повідомляє, що про існування могил поблизу основного навчального центру найманців у південно-східному селі Молькіно Краснодарського краю вперше оприлюднив російський активіст та колишній офіцер ВВС Росії Віталій Вотановський. Він розповів, що відвідує цвинтарі, щоб “задокументувати випадки загибелі росіян” під час бойових дій в Україні.

Про місцезнаходження цвинтаря йому розповіли місцеві жителі. Крім цього, вони розповіли, що частину тіл найманців, швидше за все, кремували. Вітановський завантажує відео могил бойовиків пвк “вагнера” ​​на сторінку Telegram під назвою “Тітушки в Краснодарі”, зазначає NYT.

“Наша мета – показати людям, що війна призводить до смертей, і це не десь далеко чи по телевізору, а тут, поряд з нами”, – сказав Вотановський.

Як інформує видання, фото та відео активіста “дають підказки” про те, хто з “вагнерівців” воював та гинув в Україні протягом останніх місяців. Журналісти зазначають, що щонайменше 16 імен та дат народження, зображених на надгробках, є в онлайн-базах даних людей, засуджених за злочини у Росії. Ймовірно, деякі з них загинули у боях у Бахмуті та Соледарі Донецької області, де за останні чотири місяці російські окупанти зазнають великих втрат.

Також журналісти повідомляють, що прокремлівські ЗМІ опублікували кілька відео, на яких показано, як голова ПВК “вагнера” ​​Євген Пригожин покладає квіти до могил на цвинтарі, кожна з яких прикрашена вінками у формі та кольорах логотипу організації. На іншому відео він відвідав каплицю “вагнера”, яка розташована приблизно за вісім миль від цвинтаря. На відео видно ряди чорних стін, що містять відсіки, типові для поховання кремованих останків. Кожен відсік має ідентифікаційний номер та викладення бойових нагород загиблого.

Нагадаємо

На брифінгу за підсумками засідання у форматі Рамштайн 20 січня голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі повідомив, що з російської сторони гине велика кількість найманців пвк “вагнера”.

Previous post Аварія вертольота в Броварах – чи була помилка пілота
Next post Які люди живуть довше – гладкі чи худорляві: ви будете здивовані — Цікaвинки — tsn.ua